Fără să ne dăm seama, primim anumite informații voalate despre sex chiar din copilărie. Ne facem destul de repede o opinie despre corpul nostru, atingeri, nuditate și plăcere. Cu timpul, ne formăm o opinie și în ce privește sexualitatea. Gândește-te la care sunt primele mesaje pe care le-ai primit despre acest subiect și cum te influențează ele și acum. Printre ele, s-ar putea strecura și niște concepții care îți marchează negativ viața sexuală.

Ai putea avea ideea că nu poți avea orgasm și chiar să nu reușești să ai. Te-ai putea gândi că sexul este ceva urât, așa încât să ai rețineri chiar și după ani întregi de căsnicie. Există femei care se gândesc că trebuie să arate perfect ca să-și poată să-și satisfacă partenerul. Există atâtea și atîtea păreri preconcepute care îți marchează negativ viața sexuală.

Cum scapi de concepții care îți marchează negativ viața sexuală

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

După ce ți-ai clarificat care sunt propriile concepții care îți marchează negativ viața sexuală, ar fi utilă să vorbești cu partenerul tău pentru a vedea care sunt și ideile care l-au marcat pe el și poate îl împiedică să se bucure de relația cu tine. Puteți aborda și unele subiecte considerate încă. Nu este vorba de a trece peste ele, ci este mai important să afli și părerile lui. Cu trecerea vârstei, te raportezi altfel la temele mai dificile. Cu cât vei discuta mai sincer și mai deschis despre ceea ce te preocupă, vei avea o viață sexuală mai liberă, mai relaxată, mai împlinită.

Ține cont și de faptul că sexul este un subiect sensibil. De aceea, înainte de a discuta cu partenerul tău, este necesar să construiți o relație bazată pe apropiere, căldură și să ajungeți la un nivel mare de încredere și de deschidere. Dacă nu te simți confortabil, nu este necesar să vorbești despre anumite subiecte. În plus, încearcă să nu-l judeci pe celălalt. Atiudinea critică este o barieră în calea comunicării și nu aduce nimic benefic.”

Citește și: Viață sexuală după menopauză? Nu e imposibil!

Sursa foto: 123rf.com