Fără așteptări prea mari

Mulți au foarte multe așteptări de la concediu, mai ales dacă este primul în doi, după mai mulți ani în care au mers cu copiii. Dacă și tu ești printre ei, ai grijă să nu fii dezamăgită. Studiile făcute de o firmă producătoare de prezervative arată că jumătate dintre oameni (52%) plecă în concediu cu așteptări mari în privința vieții sexuale, dar 60% dintre aceștia recunosc că realitatea nu se ridică la nivelul așteptărilor lor”.

Renunță la tehnologie în concedeiu

Se pare că vina o poartă telefoanele mobile cu acces la internet. ”4 din 10 persoane sunt mai puțin deschise spre inițierea contactelor sexuale, dacă partenerul este concentrat asupra telefonului, în pat. De asemenea, 41% dintre respondenți au admis că și-au petrecut nopțile de concediu împreună cu partenerul, în pat, dar fiecare concentrându-se mai degrabă pe telefon, decât pe intimitate. 65% dintre participanți au declarat că postează pe social media de trei ori pe zi în timpul concediului. Deci, soluția ar fi să renunțați la internet și social media pentru a interacționa mai mult unul cu celălalt.

Concediul, pretext pentru un nou început

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Dacă observați acum că ați evoluat diferit în ultima vreme sau vă redescoperiți ca persoane diferite, este o oportunitate de a construi noi lucruri în comun. Nu mai sunteți la începutul relației pentru a vă camufla diferențele din fals respect pentru celălalt. Deci, fiecare dintre voi poate spune clar ceea ce își dorește și să vă oferiți unul altuia sprijin și înțelegere. De exemplu, nu este neapărată nevoie să faci împreună cu el acel traseu montan obositor, dar poți respecta dorința lui de a merge. Tu vei putea face plimbări ușoare sau să rămâi să te relaxezi în curtea pensiunii, cât timp el face drumeția, iar seara beți împreună un pahar cu vin și priviți apusul. Această vacanță este momentul ideal pentru sinceritate, autenticitate, prietenie reală, susținere necondiționată. Nu uitați acasă nici simțul umorului.”

Sursa foto: 123rf.com