Te cerți cu partenerul? De ce apar divergențele

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Uneori, pare foarte greu. Nu înțelegi de ce se întâmplă asta și parcă te trezești din senin cu un străin alături, în locul iubitului cu care aveai atâtea în comun. ”La începutul unei relații, oamenii caută să-și ascundă diferențele, defectele și lucrurile care par să-l incomodeze pe celălalt. Pe termen lung, nu ne putem controla la nesfârșit și acestea ies la iveală. În punctul de pornire, suntem încântați de calitățile partenerului. În timp, ne obișnuim cu ele și nu ni se mai pare că este așa de grozav, iar defectele lui ne deranjează din ce în ce mai mult”, explică psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și: 5 pași simpli pentru a încheia în mod pașnic o ceartă cu partenerul

Te cerți cu partenerul? Cum să discuți cu calm

Atunci când vrei să aduci în discuție o problemă despre care aveți opinii diferite, alege cu grijă momentul. Astfel, veți vorbi cu calm și pe îndelete despre ea și există un risc mai mic să vă enervați. Încearcă să înțelegi argumentele lui și să-i pui multe întrebări. Înțelege punctul de vedere al partenerului. Abia după aceea spune-i și tu ce-ți dorești și explică-ți punctul de vedere. Nu reacționa emoțional. Atunci nu vei avea mult timp de gândire și vei lăsa locul nervilor. În acest caz, chiar dacă soțul va ceda pe moment în fața manifestărilor tale, nu vei câștiga pe termen lung.

Dacă-ți menții stăpânirea de sine, veți putea remedia situația. În plus, este bine ca certurile să fie purtate numai pe un anumit subiect, care vă deranjează cel mai tare la momentul respectiv. Nu aduce în discuție evenimente din trecut sau toate problemele actuale. Dacă soțul tău este nervos din fire, atunci nu este bine să-i răspunzi la provocări. Evită astfel de situații și nu reacționa decât când este absolut necesar.

Citește și:

Sursa foto: flickr.com