Mama lui, prietena din copilărie, colega de muncă ar putea să pună în pericol relația ta cu el. Bineînțeles, de cele mai multe ori nu este vorba de competiție pentru că relațiile cu ele sunt ceva diferit de cea cu tine, dar, uneori, una dintre ele se face luntre și punte ca să vă despartă. Ce ar fi de făcut, atunci?

Mama lui

Ea l-a crescut și vor avea mereu o relație apropiată. Nu poți și nici nu este bine să încerci să-i iei locul. Dacă nu te place din prima și își exprimă pe față dezacordul, tu, în schimb, nu îi declara război deschis și nu o bârfi de față cu soțul. De cele mai multe ori, rezultatele nu vor fi cele mai bune pentru tine. Dacă nu te suportă și îți face viața grea, cel mai bine este s-o eviți. Nu trebuie, însă, să-i interzici lui sau copiilor să o mai viziteze, dar tu te poți rezuma la întâlnirile „obligatorii” de familie. Dacă e genul bine intenționat, dar băgăcios, poți încerca să păstrezi un echilbru. Trebuie să recunoști că, de multe ori, nu e rău să primești o mână de ajutor. În plus, este chiar plăcut să ai o relație bună cu ea. Pe de altă parte, dacă intimitatea voastră are de suferit și încearcă să-și impună părerile, încearcă, cu tact și diplomație, să impui niște limite.

Prietena din copilărie

Se știu de când erau mici. Au trecut prin atâtea împreună, își împărtășesc toate secretele și, uneori, parcă te simți în plus între ei. Nu miroase a bine, mai ales dacă ea să își dorește un alt tip de relație cu soțul tău sau poate, pur și simplu, să nu te placă. Atunci îți va găsi nod în papură și îi va spune lui orice lucru rău l-ar putea afla sau chiar inventa despre tine. Ei bine, știi cum se spune: „ține-ți prietenii aproape și inamicii, și mai aproape”. Astfel, vei putea să fii cu ochii pe ea și – cine știe? – poate chiar reușiți să vă împrieteniți. O replică foarte bună pentru început ar putea fi: „Ce bine îmi pare să te cunosc, tot timpul mi-a vorbit de prietenia voastră, ești ca o soră pentru el!”. În modul ăsta, îi impui clar anumite limite.

Colega de serviciu

Petrece mult mai mult timp cu ea decât cu tine. Au în comun toate problemele și grijile de la muncă. Cu toate astea, nu îți face prea multe scenarii negative și nici nu îi spune lui că ai fi geloasă pe ea. S-ar putea să-i dai idei la care nu s-a mai gândit până la momentul respectiv. În schimb, fă-ți simțită prezența, astfel încât să nu fi doar fotografia din portofel sau vocea care îl sună din când în când. Poți aranja în așa fel încât să mergi să îl iei câte o dată de la serviciu. Dacă există evenimente ale firmei la care este invitat cu soția, nu îți găsi scuze să nu te duci. Pe de altă parte, cel mai important este să comunici cu el și să îl asculți ți înțelegi cum nimeni alta nu o poate face.

Fosta”

Uneori, dintre „foste” este una care rămâne ceva timp în scenă. Poate fi doar o „fantomă” care îți bântuie gândurile și este adusă în prim plan de convorbirile cu el sau cu prietenii lui. Ori poate fi o prezență concretă care vă dă târcoale. Au rămas amici sau este în grupul lui de prieteni? Nu trebuie să faci o obsesie pentru ea și să-ți imaginezi tot felul de lucruri. Dacă ai ocazia, fă cunoștință cu ea – asta ca să nu crezi că este cine știe ce fotomodel și să vezi că este o femeie normală. Totuși, nu e cazul să deveniți bune prietene. Dacă ei sunt amici, vezi partea bună a lucrurilor: faptul că au reușit să se despartă fără animozități este un punct bun. Ar fi o problemă dacă vor să se vadă prea des sau dacă nu au terminat relația de mult timp. În cazul ăsta, ar putea fi posibil să se întoarcă la ea sau tu să fii doar cea care îi vindecă rănile înainte să pornească mai departe. O discuție sinceră cu el v-ar putea ajuta să lămuriți lucrurile.

Sursa foto: David Boyle / flickr.com