Banii

Ai dat o grămadă de bani pe rochia asta!”, ar putea spune el. Alteori, femeile sunt cele care strâng bănuț cu bănuț, iar ei rispesc. Banii sunt cel mai frecvent motiv de ceartă în cuplu și chiar de divorț. De obicei, unul dintre parteneri este mai cheltuitor, iar celălalt dorește să economisească mai mult. Cel mai bine ar fi să vorbiți și să ajungeți la un punct de vedere comun în privința banilor. În unele cazuri, ar putea fi o soluție să păstrați o parte din câștiguri separat.

Gelozia

Iar te-ai uitat după alta!”… De multe ori, femeile sunt geloase, dar nici ei nu se lasă mai prejos. Cel mai bine ar fi să nu-i dai motive și să-l înveți să aibă încredere în tine. Dacă tu ești cea geloasă, vezi dacă chiar ai motive întemeiate. Uneori, cicăleala continuă îl poate face să te înșele, chiar dacă la început nu avea de gând. Atunci când el chiar calcă strâmb este o altă problemă. Te pune pe gânduri dacă merită să rămâi în relație sau nu. Dacă este doar faptul că lui îi place „să-și mai clătească ochii”… mai bine te faci că nu ai văzut.

Treburile casnice

Niciodată nu mă ajuți! Cum vii acasă, te așezi la televizor și aștepți să-ți aduc eu de mâncare!”. Îți sună cunoscut? Treburile casnice nu sunt și nici nu vor fi împărțite în mod egal. De obicei, tu ești cea pe care cade tot greul. Până la un punct, taci și faci, dar uneori paharul se umple și răbufnești, iar el nu înțelege ce s-a întâmplat. Ai putea să-i vorbești înainte de a fi prea mult pentru tine. Nu veți ajunge să împărțiți egal sarcinile, dar tot vei primi ceva ajutor. Îi poți implica și pe cei mici, care vor face ceva după puterile lor.

Creșterea copiilor

Tu ești mai blândă, el e mai sever sau invers. Ar fi bine să discutați și să ajungeți la o înțelegere comună. Oricum, nu trebuie să faceți asta în fața celor mici: le-ar putea da senzația de instabilitate și, pe de altă parte, vor specula orice urmă de slăbiciune pentru a face ce vor.

Un eveniment din trecut

De multe ori, cearta nu are legătură cu ce se întâmplă în prezent. Poate fi un eveniment din trecutul vostru comun, dar poate fi și ceva ce s-a întâmplat înainte de a-l cunoaște pe el. Ar trebui să îți dai seama ce anume te supără și să vă rezolvați pașnic problemele. Dacă vei păstra o listă cu tot ce a greșit de la începutul relației și până acum, pe care începi să o reciți la nervi, nu va ieși nimic bun.