Există anumite ”deprinderi generale care, dacă sunt cultivate, pot ajuta foarte mult menținerea unei relații”, explică psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Astfel, amândoi se vor simți mulțumiți și împliniți. Una dintre ele este comunicarea sinceră și autentică. Este ideal atunci când fiecare înțelege ceea ce gândește și simte celălalt. Atitudinea generală este centrată pe găsirea de soluții la probleme, iar nu pe amplificarea și acutizarea conflictelor”.

Cele mai bune sfaturi pentru o căsnicie fericită. Ce spun specialiștii în relații

Am făcut un rezumat al ideilor unor specialiști americani în relații de cuplu. Orice tineri sau mai puțini tineri căsătoriți ar putea să le urmeze pentru a avea o relație împlinită:

”Dacă scopul tău este să ai o căsnicie fericită și durabilă, fii conștientă de rolul pe care îl joci în relație. Dacă negi influența bună sau rea pe care o ai și consideri tot timpul că soțul e ”vinovat”, ai o atitudine imatură. Atunci când ești în stare să-ți asumi responsabilitatea, te vei putea conecta cu partenerul tău într-un mod matur și intim”. (Carin Goldstein)

”Cercetările arată că atingerile fizice generează oxitocină, hormonul iubirii. Nu este vorba doar de sexualitate. Țineți-vă de mână, fă-i un masaj pe spate, sărutați-vă. Atunci când îți îmbrățișezi sau săruți soțul, încearcă să prelungești atingerea cu 10 secunde”. (Lori Lowe)

 

Cele mai bune sfaturi pentru o căsnicie fericită. Respectă diferențele de opinie

”Oamenii nu pot fi tot timpul de acord, iar acest lucru este în regulă. Este important să vă acceptați și respectați diferențele de opinie”. (Lee Bowers)

”Cea mai mare risipă de energie într-o căsnicie este să încerci să-ți schimbi soțul. De obicei, problemele pe care le ai în relație, reflectă problemele pe care le ai în tine însăți. Atunci când încerci să-l schimbi, îi dai mesajul ”nu ești suficient de bun”. Această atitudine duce la distanțare emoțională. Concentrează-te pe a te schimba pe tine însăți.” (Dr. Rick Kirschner, Relationship Coach)

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com