Fiecare are preferințele lui personale, gusturile, dorințele și obiceiurile proprii. Ca urmare, atunci când petreci mare parte din timp cu cineva, este doar o problemă de timp pentru când veți ajunge la un momentdat la o neînțelegere. Acest lucru se amplifică atunci când există pasiune reciprocă. Este un risc mai mic să te cerți cu colega de cameră distribuită aleator de directorul căminului, decât cu partenerul ales de tine din dragoste, pentru că emoțiile și așteptările sunt mai mari. Află care sunt cele mai frecvente motive pentru care se ceartă cuplurile și cum să le faci față.

Care sunt cele mai frecvente motive pentru care se ceartă cuplurile – Sexul

Intimitatea este o parte importantă a relației. Sutem ființe sexuale, dar poate fi o mare diferență între parteneri. De obicei, bărbații au un apetit sexual crescut, pe cânt femeile pot fi foarte mulțumite cu o frecvență mai rară a actelor sexuale. Se mai întâmplă și invers, când partenerul este stresat la serviciu, obosit, iar ea îl suspectează că are o amantă pentru că nu mai pare interesat de viața conjugală.

Ar fi bine să aveți o discuție pe această temă înainte să se ajungă la frustrare. În unele cazuri, când atracția pare să fi dispărut, mai puțin timp petrecut cu partenerul poate fi o soluție. Nu e vorba de despărțire, ci de momente în care să petreceți timp și separat. Faptul că sunteți mereu împreună poate dăuna dorinței.

Mai puteți încerca și alte trucuri pentru regăsirea pasiunii.

Care sunt cele mai frecvente motive pentru care se ceartă cuplurile – Gelozia

Gelozia este unul dintre cei mai mari inamici ai unei relații. Oricine are mici accese de gelozie, dar uneori se trece de o anumită limită. Atunci când certurile din cauza geloziei devin zilnice, nu mai este în regulă. De asemenea, violența lor ar trebui să-ți dea de gândit. Una este un bărbat care îți zice că este gelospetreci prea mult timp cu un coleg de serviciu și alta este unul care țipă la tine sau chiar te lovește.

Dacă ai un iubit gelos sau tu suferi de această patimă, ar trebui să vorbești cu un specialist. Există anumite nesiguranțe și probleme personale care îi fac pe unii oameni să devină prea geloși. Ar fi bine ca persoana geloasă să facă anumite lucruri care să-i crească încrederea în sine: să facă sport pentru a arăta mai bine, să dedice timp unui hobby la care este foarte bun, să participe la concursuri etc.

Care sunt cele mai frecvente motive pentru care se ceartă cuplurile – Banii

Certurile despre bani sunt la ordinea zilei în majoritatea familiilor. Unul este mai cheltuitor, iar altul mai strângător. De obicei, cel mai responsabil îi trage la răspundere pe celălalt, pe când acesta din urmă este frustrat că partenerul nu-l lasă să-și cumpere ce dorește. Mai există și oameni froarte zgârciți, lângă care este greu să trăiești.

Soluția ar fi un buget agreat de ambii soți. În plus, fiecare își poate păstra o mică sumă din salariu pe care p cheltuiască singur cum dorește.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com