Cuplurile se ceartă. E ceva obișnuit. Dar poate nu credeai că motivul cel mai des invocat este acest mic obiect: telecomanda. Cel puțin așa arată un studiu recent efectuat de publicația Vanity Fair. Au fost intervievați 1.100 de adulți și 36 % dintre ei (cel mai mare procent) au spus că cearta pe telecomandă este motivul cel mai des invocat în cuplul lor. Mai exact, dezacordul pornește de la dorința unuia să urmărească un program sportiv și a celuilalt care nu vrea sub niciun chip asta.

Ce să nu faci când începe cearta pe telecomandă

Conflictul, în sine, nu este un lucru rău. Aveți puncte de vedere și dorințe diferite. Este normal. Există persoane care evită orice ceartă și cedează întotdeauna, chiar dacă și-ar dori să facă altceva. Ele țin supărarea în interior. Ar putea să izbucnească atunci când te aștepți mai puțin. De aici apar chiar unele divorțuri, în care soțul părăsit nici nu știe de ce s-a întâmplat așa ceva, când totul părea să meargă atât de bine între ei. În alte cupluri, cel care cedează mereu nu pleacă, dar trăiește o viață nefericită.

Ești nefericită în căsnicie? Iată ce spune psihologul!

Când televizorul este doar un pretext

Psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Pentru a vedea cât de serioasă este problema în familia ta, psihoterapeutul Tedy Creștin te îndeamnă să-ți răspunzi la următoarele întrebări: ”Cearata pe telecomandă are loc des sau rar ? Este scurtă și se termină cu un compromis și zâmbet? Ori este lungă și degenerează mereu în discuții despre alte probleme? De obicei, este inițiată doar de unul dintre voi, iar celălalt cedează aproape întotdeauna?”. Specialistul consideră că este o problemă reală în cazul în care există certuri puternice, în care folosiți critica, atacul la persoană, injuriile și se ajunge la agresivitate verbală sau chiar fizică. Nu este în regulă dacă vă tratați unul pe celălalt cu dispreț. Dar în acest caz, telecomanda este doar un pretext. ”Este clar că există mai multe dificultăți în cuplu. Acestea pot veni din afară – stres generat de un credit, boală, probleme la serviciu, dar și din interiorul relației”, observă psihoterapeutul.

Cearta cu soțul. Ce să faci pentru a vă împăca

Sursa foto: 123rf.com