Cearta cu soțul este pe cât de comună, pe atât de neplăcută. Erodează o relație ca o picătură chinezească. Probabil că v-ați spus unul altuia lucruri pe care acum le regretați. Dar, până la urmă, în orice relație apar neînțelegeri. Despre ce anume vă certați nu este atât de important. Ce e determinant pentru relația voastră este dacă învățați ceva din conflictele voastre. Iată câteva acțiuni constructive pe care le poți face după ce te-ai certat cu soțul.

Citește și: Petreci mai mult timp cu soțul tău. Cum să vă împăcați mai bine în condiții de izolare

Gândește-te de la ce a început cearta cu soțul

Ia-ți o clipă pentru a te gândi în liniște și a reflecta. Bineînțeles, nu ai planificat că te vei enerva și îi vei spune vorbe grele. Te-ai înfuriat, conflictul s-a aprins, iar conversația a mers într-o direcție pe care nici unul dintre voi nu a dorit-o. Gândește-te mai bine la ce s-a întâmplat cu tine și, de asemenea, încearcă să înțelegi lucrurile și din perspectiva partenerului tau. Ce a încercat să transmită? În ce moment mesajul nu a mai fost receptat cum trebuie? Gândește-te la modul în care și-ai fi putut exprima mai bine ideile, frustrarea și dorințele și cum ți-ai putea comunica în viitor sentimentele tale într-un mod mai plăcut.

Nu te concentra pe ceea ce partenerul tău a făcut greșit

Nu găsi scuze greșelilor tale prin ceea ce a făcut el greșit. Concentrându-te pe pașii greșiți pe care i-a făcut celălalt și nu-l învinui. În acest mod, nu el nu va mai fi receptiv și nu va mai ține cont de părerea ta. Nu vei face decât să pui paie pe foc. Fii un expert în ce privește comportamentul tău, nu al lui.

Citește și: Te cerți des cu soțul din nimicuri. Ce e de făcut

Sursa foto: 123rf.com