Acest cuvânt mic și aparent inofensiv (”dacă”) poate fi atât de periculos. Acesta este adevăratul motiv pentru care nu ești fericită și nu ai parte de iubirea pe care ți-o dorești. De fapt, credința ta că fericirea ta depinde de motive exterioare și de ce ar putea face altcineva este adevărata cauză a nefericirii tale și a neîmplinirii în relația pe care o ai sau a faptului că nu reușești să găsești persoana potrivită.

Cel mai important lucru pentru a avea o relație fericită

Acest ”dacăte trimite să cauți soluția în afara ta și să încerci să-i schimbi pe ceilalți pentru a te simți mai bine. Nu reușești și ajungi să fii nefericită. Iar această atitudine te îndepărtează de modul prin care îți poți schimba viața și relația actuală (ori să găsești acea persoană specială pe care o dorești). Unul din cele mai importante lucruri pentru a avea relații împlinite este să te iubești pe tine însăți. Nu este vorba de a fi egoistă, ci de a avea grijă de tine și a fi conștientă și de calitățile, dar și de defectele tale, fără a exagera însă. Pentru că, dacă nu te iubești pe tine însăți, nu vei reuși să îi iubești nici pe ceilalți. Vei avea fie o atitudine mereu critică, fie una de victimă, care va permite partenerului să facă orice pentru că… ”merită”. Și este clar că nu vei fi fericită.

O cauză a nefericirii

Problema e că marea majoritate a oamenilor nu realizează că nu se iubesc pe ei înșiși. Și ei cred că sămânța nefericirii lor se află în exterior: ”dacă” ar câștiga mai mulți bani, și-ar permite să facă lucruri care le-ar aduce fericirea, cum ar fi renovarea apartamentului, achiziționarea unei mașini sau acea vacanță de vis care i-ar face să se îndrăgostească din nou de partener. ”Dacă soțul m-ar ajuta mai mult, aș putea să mă relaxez și să încep să mă aranjez”, gândesc multe femei. Iar această atitudine de a căuta în altă parte surse de mulțumire le face să se îndepărteze din ce în ce mai mult de dorința lor: acea de a avea o relație împlinită și fericită.

Sursa foto: 123rf.com n/ Wavebreak Media Ltd