Citește și:Studiu american: majoritatea actelor sexuale durează cel mult 5 minute

Visele vor deveni tot mai erotice–  Specialiștii sexologi au stabilit fără urmă de îndoială că și femeile și bărbații au orgasm în somn. 37% dintre femei au vise ”umede” înainte de vârsta de 45 de ani, iar restu după 50 de ani. Fără o viață sexuală activă, doar aceste vise excitante vă vor aduce o minimă fericire.

Stresul crește la cote maxime– Publicația Psychology Todaya publicat rezultatele unui studiu care a evidențiat că lipsa unei partide de amor înseamnă lipsa endorfinelor, un factor important pentru a lăsa grijile deoparte. Lipsa de sex determină creșterea alarmantă a cotei de stres și chiar a tensiunii arteriale. Masturbarea nu ajută. Conform publicației, e nevoie de un partener.

Sexul te ferește de depresie și de infecții

Sistemul imunitar nu mai e stimulat de anumiți hormoni- Dehidropiandrosteronul (DHEA) este un hormon care este eliberat în timpul excitării dar mai ales în timpul orgasmului. Acest hormon ajută la protecția împotriva bacteriilor, virușilor, acționează ca un antidepresiv și conferă strălucirii pielii de pe întreg corpul.

Libidoul se duce pe apa Sâmbetei– Un specialist american în psihologie somatică a explicat că atunci când corpul nu mai are parte de sentimentele pe care le experimentează când are orgasm, pur și simplu se adaptează la a nu mai simți nevoia de ele. Sfatul sexologului este să nu lași organismul să „adoarmă”. Libidoul se poate duce pe apa Sâmbetei și în rândul brăbaților, lipsa sexului duce la disfuncții erectile.

Pereții vaginali devin tot mai slăbiți–  În jurul vârstei de 50 de ani, susțin specialiștii, femeile riscă să nu mai simtă nicio plăcere dacă nu au exercițiu…amoros. Pereții vaginali riscă să devină tot mai slăbiți, tot mai subțiri și neirigați cu sânge și atunci actul sexual devine extrem de dureros.

Citește și: