Ce să mai fie vorba de dragoste! Vă certați tot timpul și, în cel mai bun caz, nu vă vorbiți. Află ce poți face într-o astfel de situație pentru a restabili armonia în cuplu.

Acceptă-i defectele

Ar trebui să înțelegeți amândoi că fiecare dintre voi vine ”la pachet” atât cu calități, cât și cu defecte. Adică puteți fi și drăguți, iubitori, frumoși, inteligenți etc., dar și agresivi, furioși și să vă certați. Dar, de obicei, furia vine dintr-o suferință, uneori neasumată sau chiar negată. Există răni care vă fac să reacționați așa. Ar trebui să vedeți și cauza mai adâncă a problemei. Psihotearapia și autoanaliza vă pot fi instrumente de ajutor în drumul către voi înșivă. În plus, ar fi bine să nu vă așteptați la o îmbunătățire rapidă a lucrurilor. Altfel, veți pune ștacheta prea sus, veți fi dezamăgiți și veți crede că nu mai este nimic de făcut. Dar dacă veți înainta cu pași mici, încet-încet, lucrurile se vor îmbunătăți.

Când începeți să vă certați, nu-i mai da apă la moară

Dar dacă soțul tău nu vrea să facă nimic, nu-ți rămâne decât să încerci să-ți rezolvi partea ta de problemă. De exemplu, dacă taci atunci când el începe să se certe nu va mai avea un partener și cearta ar putea să se stingă. Și dacă vei reuși să-ți rezolvi conflictele interioare, aceasta se va reflecta și în felul în care te porți. S-ar putea ca și soțul să te urmeze, până la urmă. Iar schimbarea ta în bine să-l influențeze și pe el. Dar este și posibil ca el să nu-și modifice atitudinea, ba chiar să devină și mai agresiv. Doar tu vei hotărâ ce vei face mai departe, în aceste condiții. Gândește-te cum vrei să fie viața ta în câțiva ani și acționează în consecință.

Sursa foto: 123rf.com