De vină sunt și așteptările nerealiste hrănite de filme și alte materiale, dar și faptul că partenerii nu vorbesc între ei despre ceea ce îi nemulțumește.

De ce nu reușești să-ți îmbunătățești viața sexuală

Atunci când este să vorbești despre cum să-ți îmbunătățești viața sexuală cu partenerul tău, parcă nu îți mai e atât de ușor să-l abordezi. Există o pudoare naturală pentru că anumite lucruri nu ar trebui spuse în public, dar și o stânjeneală care nu-și are locul atunci când este vorba de omul alături de care ai promis că vei rămâne la bine și la rău.

Punctul lui de vedere

Atunci când vrei să discuți despre anumite frustrări sexuale și cum poți să îmbunătățești acest aspect al vieții voastre, este bine să fii sinceră, dar nu răutăcioasă sau dură. Totuși, nu încerca să ”bați șaua să priceapă iapa”, să îi vorbești prin aluzii, pentru că s-ar putea ca el să nu înțeleagă, iar frustrarea ta să crească. Dar dacă îi spui clar ce ai dori ar fi mult mai bine.

Discută prietenește

Evită să îl acuzi sau să îl ataci. Va răspunde defensiv și nu vei rezolva nimic. Spune-i, în schimb, ceea ce simți, ce îți dorești tu și ce te-ar face să te simți mai bine. Probabil că tot îl va durea faptul că ești nemulțumită, dar vei avea mai multe șanse să țină cont de ceea ce-i spui. Pune și întrebări despre cum se simte și cum vede el lucrurile. De-a lungul întregii conversații, tratează-l cu respect. Nu îi vorbi de sus și nu îl întrerupe. Ascultă-l și arată-i că ai înțeles. Așa veți ajunge la o concluzie comună.

Sursa foto: 123rf.com / Iakov Filimonov