Învață să-ți cunoști mai bine partenerul și vei vedea că vă veți înțelege mai bine. Ce gândesc femeile despre bărbați și dăunează vieții de cuplu? Unele cupluri ajung în pragul divorțului din cauza neînțelegerilor. Totuși, în loc să comunice, cei doi cred fiecare în parte că știu ce gândește celălalt și cunosc motivațiile ascunse din spatele acțiunilor lui. De multe ori, se înșală, iar prăpastia dintre ei se adâncește.

Există anumite stereotipuri despre ce gândesc femeile și bărbații, soții sau soțiile etc. În realitate, relația este între cei doi parteneri și ei știu mai bine cum a mers până atunci și ce ar fi mai util să facă pentru a fi funcțională”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și: 5 lucruri pe care nu le știi despre cum gândesc bărbații

Ce gândesc femeile despre bărbați

”Lucrează până târziu pentru că nu vrea să petreacă timp cu mine”, în timp ce el, văzând atitudinea ei îmbufnată consideră că ea nu apreciază străduința lui de a oferi un confort cât mai mare familiei.

”El nu apreciază ce fac pentru el pentru că nu spune nici măcar mulțumesc pentru masă. Dar el consideră că, dacă nu a lăsat nimic în farfurie înseamnă că i-a plăcut.

”M-ar iubi dacă aș fi mai frumoasă”. Crede asta pentru că el nu-i face complimente, doar că el nu consideră că ea are nevoie să i se spună că arată bine.

”Tot ce vrea este sex, nu romantism”. În schimb, el ar vrea ca soția să-l dorească fizic pentru a simți că este un bărbat adevărat.

”Nu vrea niciodată să mă ajute cu treaba prin casă”. El ar ajuta mai mult dacă ar fi rugat și i s-ar spune concret ce să facă. În plus, ar repeta gestul dacă s-ar simți apreciat și nu ar fi cicălit de câte ori nu face lucrurile perfect.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com