”Nicio despărțire nu-i ușoară, darămite de Sărbători. În această perioadă a anului, oricum emoțiile sunt exacerbate, vulnerabilitatea este mai mare și, de cele mai multe ori, crește și predispoziția la depresii”, remarcă psihologul Cristina Ion-Rădulescu.

Toate condițiile pentru o depresie

Planuri de vacanță făcute împreună, vizite programate la care ai spus că vii însoțită, așteptarea clipelor de răgaz petrecute cu el… toate au rămas de domeniul trecutului. Pe lângă tristețea inevitabilă care te cuprinde după o despărțire, în această situație trebuie să înduri și umilința de a te întâlni cu oameni care încă n-au aflat și se vor mira că te văd singură, alții care îți pun întrebări indiscrete și întâlnirea inveitabilă cu soți care par atât de fericiți! Nu te tortura prin a merge la petreceri unde știi că vei da de ”fostul”, poate chiar însoțit de noua ”achiziție”, nici nu încerca să ajungi la depresie cu orice preț repetându-ți că nu ești atrăgătoare și făcându-ți o listă întreagă de defecte pentru care ”niciun bărbat din lume nu ar mai vrea să iasă vreodată cu tine”. Dacă stai un ăic să te gândești știi că toate acestea nu sunt adevărate.

Schimbare de look și de gânduri

Este timpul să reiei legătura cu vechi amici pe care poate i-ai neglijat fiind prea ocupată cu partenerul tău. Invită la o cafea cele mai bune prietene ale tale. Nu refuza nici o ședință la cosmetică sau o schimbare de look. Poți și acasă să te aranjezi din cap până-n picioare ca să arăți mai bine ca niciodată. Pregătește replici acide, dar nu din cale afară de răutăcioase, pentru bunicuțele care te vor înterba unde ți-e bărbatul sau când ai de gând să faci un copil. Caută petrecerile unde știi că vor veni și oameni singuri, fără a-ți face neapărat un țel în a ”agăța” pe cineva chiar în perioada asta pentru că, dacă nu reușești, vei fi dezamăgită. Bucură-te atât cât poți de evenimentele la care participi și fii deschisă la nou.

Sursa foto: 123rf.com