Înlocuitoare sau stimulente

Te poți folosi de activități care îi fac plăcere pentru a-i distrage atenția de la sex. Astfel, în funcție de preferințele lui, încurajează-l să facă sport, să meargă la pescuit sau la meci, plimbați-vă împreună prin parc, organizează ieșiri la iarbă verde etc. Poți încerca și tu să faci mai multă mișcare, să te relaxezi și să ai anumite activități care te deconectează în timp ce el e plecat. Astfel, fiind într-o mai bună formă fizică și mai bine-dispusă, va crește și dorința ta de apropiere fizică. Concentrează-te și asupra relației voastre. Arată-i că îl iubești și îl prețuiești. Petreceți timp de calitate împreună. În acest caz, el nu se va mai simți jignit sau îngrijorat dacă într-o noapte îl refuzi, ci va respecta dorința ta. În plus, „pentru a ține în frâu dorința exagerată, este recomandabil ca bărbatul să nu utilizeze altfel de stimulente (filme pentru adulți, reviste etc.) care cresc dorința și duc și la pretenții crescute sau chiar greu de îndeplinit pentru tine”, te sfătuiește sexologul.

Dar dacă tu ești cea nemulțumită?

În cazul în care tu ești cea nemulțumită, stai de vorbă cu el. Îți trebuie foarte mult tact pentru că bărbații nu vor să recunoască problemele de această natură nici în fața partenerei de viață (sau mai ales nu în fața ei). Poate suferă de o boală a prostatei și atunci are nevoie de un consult medical. Poate trece printr-o perioadă mai stresantă la serviciu și are nevoie de înțelegerea și dragostea ta – plus o masă caldă și un masaj. Cine știe? Poate după așa o tratație vine și altceva! Dacă a intervenit doar rutina, monotonia și o ușoară plictiseală, fii inventivă și stimulează-l cu o schimbare de decor, de lenjerie sau de look.

Relația intimă în plan secund

Psiholog Valentin Pescaru, Tel. 0745.074.845

Psiholog Valentin Pescaru, Tel. 0745.074.845

„Când relatia s-a sudat si funcționează bine, când comunicarea este bună între parteneri, relația sexuală poata să treacă pe un loc secund, alte sentimente fiind mai importante și mai dătătoare de împlinire, cum ar fi stabilitatea, siguranța, înțelegerea, respectul reciproc etc. Să nu uităm că ființa umană este printre puținele care face sex din plăcere și nu doar dintr-un instinct de reproducere. Poate că, în aceeași măsură, suntem printre puținele care pot înlocui această activitate cu altele, la fel de plăcute. Există deja expresii folosite mai în glumă, mai în serios despre acest lucru, cum ar fi exclamația: «a fost mai bine decât dacă aș fi făcut sex»”.

Sursa foto: 123rf.com