De unde vine greșeala și capcana în care cad și cei care vor să rămână fideli? Legăturile platonice pot fi la fel de intense ca aventurile amoroase în care este vorba de sex, dar persoana în cauză crede că nu face nimic rău și își dă seama abia prea târziu în ce a intrat.

O formă de adicție

Pentru a înțelege intensitatea infidelității emoționale, ar trebui să o vezi ca pe o adicție, o formă adictivă de dragoste. Este mai ușor să renunți la ea atunci când ai această imagine. Și nu este despre cât de specială te face să te simți colegul de birou, ci este vorba de neurotransmițătorii care se activează atunci când te gândești la anumite lucruri și de care devii dependentă. Nu este o conincidență faptul că persoanele dependente de alcool sau de alte substanțe au și tendința de a intra în relații distructive. Este bine să conștientizei problema ca pe o adicție pentru a te elibera din legăturile ei toxice.

De ce este dificil de depășit infidelitatea emoțională

O dependență (de un om sau de o substanță) aduce mintea și corpul persoanei într-o transă intoxicantă. Pe de o parte, această stare nu o lasă să gândească limpede și să facă alegeri în cunoștință de cauză.Răsplata” (pentru că nimeni nu acționează decât atunci când simte o anumită plăcere sau vede un beneficiu în ceea ce face) acestui comportament este eliberarea unor substanțe în creier care dau o stare de plăcere. Chiar dacă pentru puțin timp, persoana simte plăcere. Nu mai simte nici durere, nici rușine sau vinovăție și se poate distanța de responsabilitățile și problemele vieții, cum ar fi o căsnicie care șchioapătă sau greutățile trailui de zi cu zi.

Sursa foto: 123rf.com