GivingTuesday este o mișcare globală care încurajează implicarea socială și faptele bune. În marțea de după Black Friday și Cyber Monday, zile în care te-ai bucurat de reduceri și de shopping, sărbătorim împreună generozitatea și îi susținem pe cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta Giving Tuesday România 2019 va fi pe 3 decembrie.

Dacă în luna noiembrie avem zile dedicate cumpărăturilor deja consacrate – Black Friday și Cyber Monday -, avem și o zi a bunăvoinței. În care încurajăm generozitatea și implicarea socială, pentru a-i sprijini pe cei mai puțin norocoși. Aceasta este ideea de la care a pornit Giving Tuesday, lansată în 2012, devenită, treptat, o mișcare internațională adoptată în peste 150 de țări. În România, Giving Tuesday se sărbătorește din 2017.

Giving Tuesday România 2019. Cum a apărut această mișcare

Giving Tuesday este marcată, de obicei, în ultima marți din luna noiembrie sau prima marți din luna decembrie. Anul acesta este pe 3 decembrie.

Lansată în 2012, GivingTuesday a devenit o mișcare internațională adoptată de peste 150 de țări. GivingTuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a social media, creând o mișcare ce aduce împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate.

GivingTuesday se sărbătorește în ultima marți din luna noiembrie sau prima marți din luna decembrie, ziua în care te invităm să fii alături de noi, să dăruiești, să faci voluntariat, să dai ceva înapoi comunității din care faci parte și sî îți îndemni prietenii să facă la fel.

Milioane de oameni din toată lumea indiferent de etnie, religie, cultură, status social se alătură pentru a sprijini cauzele în care cred și comunitățile în care trăiesc. Fiecare act de generozitate contează, dar acestea au și mai mare însemnătate și impact când dăruim împreună.

Fiecare are ceva de dăruit, iar împreună suntem mereu mai buni!

Din 2017 GivingTuesday se sărbătorește și în România. Anul acesta Giving Tuesday România 2019 va fi pe 3 decembrie.

 

De ce avem nevoie de Giving Tuesday România 2019

Este adevărat că, la fel cum nu doar de Dragobete trebuie sa iubim și nu doar de 8 martie trebuie să dăruim flori doamnelor și domnișoarelor din viața noastră, tot așa, nu doar GivingTuesday trebuie să fim mai buni.

GivingTuesday există tocmai pentru a ne aminti să punem inimă în fiecare zi în tot ceea ce facem și să nu uităm să fim generoși. Este o sărbătoare a generozității care ne amintește sa fim mai buni în fiecare zi.

Pe cine poți ajuta de Giving Tuesday România 2019

Aici găsești lista ințiativelor de Giving Tuesday România 2019 ale ONG-urilor, companiilor, instituțiilor și oamenilor de bine. Mai poți încă înscrie și tu proiectul tău pentru Giving Tuesday România 2019.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com