Înainte de a rămâne însărcinată este momentul potrivit pentru a vă revizui obiceiurile alimentare.
Veți putea să vă pregătiți corpul pentru a face copii sănătos.
O dietă sănătoasă va ajuta să stabiliți depozitele de nutrienți de care aveți nevoie pentru sarcină.
Înainte să rămâi însărcinată…
Gândiți-vă la aceste întrebări pentru a vedea dacă există îmbunătățiri pe care le puteți face:
Mănânc o dietă echilibrată și variată?
Îmi fac timp pentru micul dejun?
Consum trei porții de produse lactate, cum ar fi lapte, brânză și iaurt, în fiecare zi?
Mă mănânc alimente cu amidon la fiecare masă, cum ar fi pâinea integrală, pastele, orezul sau cartofii?
Mănânc mâncăruri din toate grupele de alimente în fiecare zi, inclusiv cel puțin cinci servi legume și două fructe?
Pot limita cantitatea de grăsimi, sare și alimente și băuturi zaharoase în dieta mea?
Mă uit la dimensiunile porției și la cantitatea și tipul de gustări pe care le mănânc între mese?
Este indicele meu de masă corporală (IMC) în intervalul sănătos, între 18,5 și 25?
Dacă ați răspuns da la toate întrebările, faceți foarte bine.
Înainte de sarcină este momentul să faceți niște schimbări… în bine.
15 lucruri surprinzătoare despre copii pe care trebuie să le afli
Ce dietă să adopți dacă vrei să rămâi însărcinată
Atâta timp cât mănânci bine, singurul supliment de care vei avea este acidul folic.
Luați în fiecare zi câte un supliment de acid folic de 400 micrograme (mcg) de îndată ce nu mai utilizați contracepția.
Folosirea acidului folic protejează un copil nenăscut împotriva defectelor din tubul neural (NTD), cum ar fi spina bifida.
Dacă aveți un risc mai mare de a avea un copil cu NTD, medicul poate prescrie o doză zilnică mai mare de acid folic.
Pe lângă faptul că luați acid folic, încercați să consumați o mulțime de alimente bogate în folii.
Acestea includ legume verzi cu frunze, cum ar fi spanacul, varza și varza, portocale, extract de drojdie, cereale fortificate pentru micul dejun.
Când vă concepeți, aceste alimente ar putea dăuna copilului nenăscut:
– pateu
– ouă crude sau insuficient gătite
– brânzeturi moi și maturate
– înghețată moale
– alte alimente care pot conține bacterii listeria.
– suplimentele de vitamina A și alimentele care conțin forma retinolică a vitaminei A, cum ar fi ficatul.
Dar betacarotenul, pe care organismul îl transformă în vitamina A din fructe și legume, este sigur.
Astfel, spanacul, capsicumurile, morcovii și caisele, de exemplu, au toate lumina verde.
Acupunctura și beneficiile sale în conceperea unui bebeluș
Peștele este o parte sănătoasă a unei diete variate
Consumați cu prudență unele tipuri de pești care au un nivel mai ridicat de mercur și trebuie să fiți atente când le consumați în timpul sarcinii.
Încercați să aveți doar o singură porție de 150 de grame de pește pe săptămână.
Peștii cu conținut ridicat de acizi grași omega-3, dar care nu au un conținut ridicat de mercur, includ macroul, somonul conservat și tonul conservat în apă, hering și sardine.
Puteți mânca alte tipuri de pește și fructe de mare, cu conținut scăzut de mercur, de două sau trei ori pe săptămână.
Aici intră creveți proaspeți, homari, calmar, caracatiță, somon, păstrăv.
Acum este, de asemenea, un moment bun pentru a elimina obiceiurile potențial nesănătoase.
Deci, dacă fumați, beți mult alcool sau cafeină, reduceți cantitățile acestora pentru a vă pregăti de o sarcină sănătoasă.