Citește și: Alternative pentru tratarea menopauzei. Tu pe care o alegi

Grepfruit– E binecunoscut faptul că sucul de grepfruit interferează cu anuite medicamente, precum antibitoicele. Se pare că acest fruct e nerecomandat și femeilor care iau anticoncepționale. Acesta interferează cu metabolismul estrogenilor, provocând o creștere a nivelului acestuia în sânge.

Suplimente pe bază de plante– Deși e vorba de a ajuta una funcționare a corpului cu suplimente naturiste, aveți mare grijă dacă luaț anticoncepțioanle! Le poate anula efectul. Unele plante precum sunătoarea, folosită pentru multiplele sale beneficii, anulează efectul contraceptivului, acționând asupra nivelului de etinilestradiol din sânge.

Ceaiurile din plante pot împiedica asimilarea contraceptivelor

Cărbunele activ- Acest element se găsește oriunde, de la înghețată la pizza, dar aceasta nu înseamnă că provoacă probleme. Capacitatea acestuia de a absorbi aproape orice la niel intestinal este motivul pentru care e folosit în tratarea unor afecțiuni precum aerofagii, meteorism, dizenterie. De aceea, medicii recomandă evitarea folosirii cărbunelui pe durata tratamentului cu anticoncepționale. Reduce drastic efectele.

Ceaiurile detox– Multe dintre aceste ceaiuri de plante au un puternic efect laxativ. De aceea, trebuie acordată atenți sporită atunci când beți astfel de ceaiuri în timpul tratamentului cu anticoncepționale. Acestea nu vor mai fi asimilate și riscul apariției unei sarcini nedorite e mare.

Soia și ignamele în exces pot avea efectul de anulare a anticoncepționalelor, deoarece conțin mulți fitoestrogeni, care pot interacționa cu estrogenul din anticoncepționale. Mai pot fi periculoși și unii hormoni cu care este injectată carnea din magazine, dar și extractul de lemn dulce.

Deși toate aceste alimente pot periclita efectul dorit al pastilelor contraceptive, acest lucru se întâmplă destul de rar. Principalul motiv pentru care femeile ramân însărcinate atunci când folosesc anticoncepționale este reprezentat de faptul că uita să le ia la timp, potrivit medicilor britanici.

Citește și: