Unele studii arată faptul că mamele care-și cresc copiii singure le pot face acestora viața mai stresantă și au impact negativ asupra lor.

Noi studii în acest sens vin să contrazică vechile cercetări.

Studiile noi arată că nu există diferențe între a crește un copil singură sau într-o familie heterosexuală.

În ciuda tuturor stereotipelor oribile care se nasc, specialiștii nu au găsit diferențe.

Ce mari s-au făcut copiii Elenei Băsescu

Cât de afectați sunt copiii crescuți doar de un părinte

Cei mai afectați sunt copiii care trăiesc într-o familie cu doi părinți care nu se înțeleg, care se ceartă mereu și sunt violenți.

Aceste lucruri au un impact negativ mai mare asupra copilului față de a crește numai cu unul dintre părinți.

Problema cea mare este relația părinților, nu lipsa mamei sau a tatălui.

Dacă părintele rămas singur va face în așa fel încât copilul să nu-i simtă prea tare lipsa celuilalt părinte, atunci copilul va avea mai puțin de suferit.

În copilărie, cei mici pot resimți mai tare lipsa unui dintre părinți, dar rolul lor poate fi substituit de bunici sau de unchi. Familia trebuie să fie prezentă.

Se spune că o mamă sau un tată singur va avea probleme financiare, însă dacă acesta lucrează și este un om calculat, atunci lucrurile se pot rezolva.

Probleme financiare pot să apară și atunci când, deși sunt doi părinți, unul nu lucrează. Sau poate dă banii pe tot felul de vicii.

Prima relație după divorț. Sfaturile psihologului

Copiii crescuți doar de un părinte au nevoie de sinceritate

Părintele rămas singur poate încerca să joace ambele roluri, și o poate face cu brio.

Legătura dintre el și copil devine mai puternică, relaționează mai mult, fac tot felul de activități împreună, învață împreună, se distrează împreună.

În casă se pot stabili reguli pe care ambele părți să le respecte, iar copilul nu se va simți împovărat, ci util că poate ajuta și face ce fac adulții.

Un copil crescut de un singur părinte nu este predispus la tot felul de probleme – sociale, la școală, de comportament, etc, dacă există educație.

Poate învăța să aibă încredere în propria persoană, indiferent de obstacole întâlnește.

Părintele are mai multe responsabilități, dar asta nu înseamnă că este imposibil.

Decizie neașteptată. Angelina Jolie și Brad Pitt au amânat divorțul. Motivul uluitor pentru care actrița a decis să se întoarcă soțul ei

Copiii crescuți doar de un părinte trebuie să relaționeze și cu celălalt

Un părinte care-și crește singur copilul va trebui să-i permită și celuilalt părinte vizitele.

Copilul trebuie să relaționeze cu ambii părinți și cu toți membrii familiei. În fond, părinții s-au despărțit, viața lor s-a schimbat cel mai mult.

Trebuie să fiți mereu sinceri cu copilul pentru a nu avea impresia că despărțirea este din vina sa sau că va face ca tatăl/mama sa când va crește.

Problemele interioare ale părintelui singur nu trebuie să se reverse asupra copilului. Nu fiți nici prea afectuoși, dar nici exagerat de autoritați.

Trebuie păstrat echilibrul în toate pentru ca cel mic să crească armonios, responsabil și împăcat cu sine.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto