De cele mai multe ori, îndrăgosteala trece, iar tu rămâi cu al tău soț. Totuși, faptul că ești îndrăgostită de alt bărbat semnalează anumite probleme în relația voastră. Dacă până acum ai avut o căsnicie bună, merită, mai bine să te concentrezi asupra lor și să vezi ce poți face. Motivele pot fi multe: lipsa romantismului, plictiseala, neglijența, lipsa ajutorului.

De ce ai ajuns să fii îndrăgostită de alt bărbat

”Platonică sau nu, faptul că ești îndrăgostită de alt bărbat semnalează și anumite probleme în căsnicia voastră. Dacă e vorba de plictiseală sau alte lucruri care ar putea să funcționeze dacă v-ați da puțin silința, mai bine nu dai „vrabia din mână”. Soluția nu e să schimbi partanerul. În foarte multe cazuri, aceleași dificultăți apar și în noile relații, așa că nu vei face decât să te confrunți cu ele mai devreme sau mai târziu. Pune pe hârtie nemulțumirile tale și găsește o cale de a le rezolva”, este de părere psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Nu mai e cel de care te-ai îndrăgostit… Ce ar fi de făcut

Discută sincer despre problemele de cuplu

Specialistul îți recomandă să ai ”o discuție sinceră cu partenerul, dar în care să îi spui ce ai vrea să schimbi la relația voastră și ce ați putea face amândoi. Nu începe prin a-i face reproșuri pentru că o ceartă nu va ajuta. Poate aveți nevoie de consiliere sau sunt lucruri pe care le puteți rezolva singuri. Faptul că ați trecut peste un astfel de hop vă va face legătura mai solidă care va rezista „intemperiilor” amoroase care ar mai putea urma”. Nu îi spune că ești sau ai fost îndrăgostită de alt bărbat, ci concentrează-te pe ceea ce ar fi bine să schimbați în relația voastră.

Citește și: 6 greșeli pe care le poți face în relația cu el

Sursa foto: 123rf.com