Atunci când o femeie este căsătorită, dar însărcinată cu alt bărbat, situația este foarte încurcată. ”Cel mai bine ar fi fost să nu se ajungă aici, indiferent de motivele pe care le-a avut”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin care constată că ”va fi nevoie de timp până se vor clarifica lucrurile și va hotărî ce este mai bine pentru ea însăși și pentru cei implicați: copil, soț, tatăl biologic al micuțului”.

Dacă rămâne cu soțul

Femeia ar trebui să-și răspundă la niște întrebări: ”dorește să rămână cu soțul actual?”, ”Căsnicia lor este, totuși, funcțională, iar faptul că a rămas însărcinată cu alt bărbat a fost doar o decizie proastă de moment?”, ”Ce părere are de soțul ei?”, ”Căsnicia are probleme mari și ar prefera să rămână cu tatăl biologic?”, ”Ce părere are acesta despre întemeierea unei familii?” etc.

Dacă decide să rămână cu soțul ar trebui să știe că, pe termen lung, este foarte probabil să se afle secretul. ”Dacă nu îi zice din proprie inițiativă, trebuie să-și asume reacția lui când va afla. Aceasta poate fi mai violentă decât dacă i-ar fi destăinuit de la început”, spune terapeutul. ”Dacă își iubește soțul și relația dintre ei funcționează, îi poate mărturisi ce s-a întâmplat și de ce. Nu există nicio garanție că el o va ierta, dar, dacă ține la ea și mai pot construi ceva împreună, sunt șanse să aprecieze sinceritatea ei și să încerce să continue căsnicia”.

Dacă îl alege pe pe cel care a lăsat-o însărcinată

Tedy Creștin ar sfătui o femeie care vrea să se despartă de soț și să întemeieze o nouă familie cu tatăl copilului să nu se pripească. ”Dacă sunt probleme cu actualul soț, poate alege divorțul, dar să se gândească dacă îl cunoaște bine pe celălalt bărbat. Ar trebui să știe și dacă el își dorește o familie cu ea. În plus, a găsit ceea ce caută la el? Sunt compatibili, au valori și scopuri comune? Își doresc să rămână împreună până la adânci bătrânețe?

În plus, pentru ca relația următoare să funcționeze ar fi bine să înțeleagă de ce nu a mers căsnicia ei, pentru a nu mai repeta aceleași greșeli. Dacă tatăl biologic nu vrea să se implice, ar fi corect să vorbească sincer și să-i spună actualului soț”. Dacă niciunul dintre bărbați nu-și dorește să rămână cu ea, ar fi bine să încerce să rămână singură o perioadă și să se gândească bine dacă este gata să crească micuțul ca mamă singură. Ar mai putea vedea ce soluții are de a găsi sprijin, de la familie sau de la fundații care ajută femeile în dificultate. Nu e nevoie neapărat să se implice într-o relație doar din disperare.

Rezolvarea problemelor

Femeia ar putea să încerce să-i ascundă actualului soț adevărul. Dar ar trebui să-și asume mai târziu psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395o posibilă despărțire și chiar o înstrăinare a copilului, atunci când bărbatul va afla. Nu există soluții simple pentru o problemă ca asta, pentru că se pornește de la o situație complicată, bazată pe minciună și înșelăciune. Dacă ești căsătorită și mariajul nu funcționează, este mai bine să încerci să rezolvi conflictele, nu să încurci și mai rău totul printr-o legătură cu un alt bărbat, din care să rezulte și un copil. Cu cât ne complicăm viața mai mult, cu atât vor fi mai dureroase reacțiile la clarificarea acestor încurcături.”

Sursa foto: 123rf.com