”The Rabbit Who Wants To Fall Asleep” (”Iepurele care vrea să adoarmă”), scrisă de psihologul suedez Carl-Johan Forssen Ehrlin, promite că ajută copiii să adoarmă în doar câteva minute datorită modului în care sunt structurate frazele și a faptului că folosește cuvinte cu efect hipnotic, scrie dailymail.co.uk. Momentan, este o adevărată isterie printre părinții care se grăbesc să o cumpere. Din păcate, cartea este disponibilă doar în librăriile de peste hotare. O poți cumpăra și de pe internet, dar nu este tradusă în limba română.

Contează și cum o citești ca să-l faci să adoarmă

Povestea de 26 de pagini are desene foarte atractive, dar secretul constă și în felul în care părintele o citește. La anumite pasaje, el este sfătuit să caște și să vorbească lent. Reporterii britanici au încercat să vadă dacă chiar are efectul de a adormi micuții care ar mai vrea să se joace. Mai multe mame au spus că, într-adevăr, cartea are efectul scontat, dar altele au răspuns că micuții tot nu s-au lăsat ”păcăliți”. Nefiind un sondaj în toată regula de care să poți ține seama, au existat touși mai multe femei care s-au declarat mulțumite de cartea care adoarme copiii.

Ce poți face tu?

Dacă micuții tăi nu știu engleză sau nu vrei să comanzi cartea pe internet, poți beneficia, touși, de ideile pe care le-a avut autorul. Povestea de ”noapte bună” este un pretext bun de a pune copilul în pat. Altfel, ar putea protesta, dar la gândul că i se va citi ceva interesant și va sta cu tine, cel mai probabil că va fi de acord cu decizia ta. Alege povești care să nu implice prea multă acțiune, iar cartea să aibă culori pastelate, nu puternice. Vorbește pe un ton lent. Repetă anumite cuvinte și, din când în când, cască din toată inima.

Sursa foto: 123rf.com