Gândul de a avea gemeni tinde să încânte sau să sperie rău viitorii părinți.

Dacă încercați să concepeți sau sunteți deja însărcinată, este firesc să vă întrebați cât de probabil este să aveți gemeni.

La urma urmei, fiecare părinte ar trebui să fie pregătit pentru sosirea pe lume a unui bebeluș…sau, de ce nu, doi. Sunt puține astfel de cazuri.

Poți să rămâi însărcinată în timp ce ești însărcinată! Este vorba de superfetație

Factorii importanți care te ajută să naști gemeni

Se pare că, potrivit experților, șansele depind de o varietate de factori.

Potrivit Baby Center, nașterile de gemeni reprezintă doar 3% dintre nașterile din Statele Unite, majoritatea fiind gemeni fraterni sau rezultatul a două ovule eliberate și fertilizate separat.

Site-ul adaugă că gemenii identici sau gemenii care rezultă dintr-un singur ovul fertilizat de un singur spermatozoid, care se divizează în două părți și dezvoltă doi embrioni, este un caz mai rar, ce apare doar la 3 până la 5 din 1000 nașteri.

Acest lucru se întâmplă datorită faptului că apariția gemenilor identici este aproape întotdeauna total aleatoriu.

Factorii externi nu te influențează să naști gemeni

În 2014, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), rata nașterilor gemene în Statele Unite a atins un nivel record.

Au fost înregistrați 33.9 gemeni născuți la 1.000 de nașteri.

Astfel, specialiștii se așteaptă ca numărul sarcinilor gemelare să creascăn cu 75 de procente în următorii 30 de ani.

Site-ul atribuie această creștere numărului crescut de mame mai în vârstă care așteaptă să aibă copii.

Acest lucru se întâmplă deoarece modificările hormonale după vârsta de 35 de ani pot determina eliberarea mai multor ovule la ovulație.

Alte motive pentru această creștere sunt folosirea tratamentelor de fertilitate care stimulează ovulația și obezitatea în creștere.

Acestea vă cresc probabilitatea de a avea gemeni fraterni.

Care dintre gemeni se naște primul are o importanță deosebită. Cine decide asta?

Dacă ai rude gemene în familie ai șanse mai mari să naști gemeni

Șansele a avea gemeni crește, de asemenea, dacă aveți un istoric familial de gemeni.

Potrivit Baby Center, dacă faceți tratamente de fertilitate, șansele dumneavoastră de a avea gemeni este mai mare, mai ales dacă ovulația este stimulată.

Dacă utilizați fertilizarea in vitro, șansele de a avea gemeni, tripleți, etc depind de factori cum ar fi vârsta și de numărul de embrioni transferați.

Șansele de a naște gemeni sau tripleți cresc cu aproximativ 29,1% la cei sub 35 de ani și 26,5% la cei cu vârsta între 35 și 37 de ani.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto