Nu eliminați prezervativul în timpul actului sexual, de teama efectelor sale secundare.

Cu o alergie la latex, nu există efecte secundare cunoscute ale prezervativelor de sex feminin sau masculin.

Dacă sunteți sensibili la latex, utilizați prezervative din poliuretan sau nitril pentru a elimina orice iritare, arsură sau alte reacții alergice.

Evitați spermicidele care pot provoca infecții cu drojdii, dar nu vă expuneți riscului de infectare cu HIV sau infecții cu transmitere sexuală nefolosind prezervativele.

Prezervativele sunt o metodă contraceptivă disponibilă pe scară largă, care nu doar reduc riscul de sarcini nedorite, dar și contribuie la scăderea riscului de a contracta HIV și alte boli cu transmitere sexuală.

De fapt, cu prezervativele este greu de concurat când vine vorba de contracepție.

Cu toate acestea, unii oameni cred că folosirea prezervativelor de sex feminin sau masculin ar putea avea efecte secundare.

Infecțiile vaginale în sarcină – 5 lucruri de care ar trebui să te ferești

Efectele secundare ale prezervativelor. Există sau nu?

Dacă ați evitat utilizarea prezervativelor ca metodă de contracepție deoarece sunteți îngrijorată că poate provoca o reacție nu se califică drept efect secundar.

Dar prezervativele din latex pot declanșa alergii.

Autoritățile din domeniul sănătății au concluzionat că prezervativele nu au nici un efect secundar, în afară de reacțiile alergice la anumiți indivizi.

Prezervativele de sex feminin, de fapt, au șanse mai mici de a provoca alergii decât prezervativele masculine.

Cele mai multe prezervative, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, sunt fabricate din latex.

Dar dacă nu vă împăcați bine cu latexul, sunt disponibile și produse alternative fabricate din alte materiale.

De fapt, multe prezervative de sex feminin sunt fabricate din materiale precum poliuretanul sau nitrilul.

Suferi de mâncărime în zona intimă? Află cauzele și cum poți scăpa de neplăceri!

Cum faci o alergie la latex

Vrei să știi dacă ai alergie la latex? S-ar putea să fiți alergică la avocado – 40% victime ale alergiei la latex sunt alergice la avocado.

Alergia la latex poate fi destul de grav, atât de mult încât, dacă aveți o reacție puternică din latex, este posibil să aveți nevoie de asistență medicală de urgență.

Veți vedea că aceste simptome apar aproape imediat, în câteva minute de la intrarea în contact cu prezervativul de latex:

– Mâncărimea și iritarea pielii

– Urticarie, erupție cutanată și umflarea pielii

– Înroșirea zonei care a intrat în contact cu latexul

– Dificultate la respirație

Dificultăți severe la respirație – cu sau fără șoc și o scădere a tensiunii arteriale – sunt semne de anafilaxie, o reacție alergică foarte severă care necesită intervenții medicale urgente.

Spermicidele provoacă mâncărime, arsuri și roșeață

Dacă utilizați un spermicid pentru a crește protecția împotriva sarcinii, poate fi necesar să vă verificați sensibilitatea la orice substanțe chimice din acesta.

Adesea, orice efecte secundare sunt rezultatul spermicidei și nu al prezervativului în sine.

Dacă întâmpinați simptome de alergie, dar nu sunteți alergică la latex sau folosiți un prezervativ fără latex, ați putea da vina pe spermicid.

Reacția cea mai comună este o senzație generală de arsură în zona care a intrat în contact cu lubrifiantul spermicid, s-ar putea să aveți, de asemenea, mâncărime sau roșeață.

La ce riscuri te expui cand iei contraceptive orale

Cum să utilizați un prezervativ feminin corect

Pentru ca un prezervativ feminin să funcționeze corect, iată cum trebuie să îl purtați

Despachetați prezervativul feminin. Inelul interior gros care este închis este menit să fie în vagin, în timp ce capătul deschis acoperă deschiderea vaginală și rămâne în afara corpului.

Strângeți inelul interior împreună la capătul închis cu degetul arătător și cu degetul mare și introduceți-l ca pe un tampon.

Acum, folosiți degetul pentru a ghida inelul interior în sus și spre interior pentru a-l poziționa în apropierea colului uterin.

Asigurați-vă că inelul exterior rămâne în afara corpului în timpul actului sexual.

Ajutați partenerul să intre cu atenție în vagin, fără a disloca prezervativul feminin.

Asigurați-vă că penisul nu trece accidental între pereții vaginului și prezervativ. Dacă se întâmplă acest lucru, opriți imediat contactul sexual.

Când trebuie să scoateți prezervativul feminin, răsuciți ușor inelul exterior și trageți-l afară. Îndepărtați-o imediat.

Alte opțiuni pentru contracepție

Deși alternativele la prezervativele de latex sunt disponibile, le puteți utiliza doar atunci când aveți o alergie la latex.

În timp ce prezervativul pe bază de piele animală poate reduce riscul de sarcină nedorită, acestea nu pot împiedica transmiterea infecției HIV și a infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS).

Acest lucru se datorează faptului că porii din ele permit virușilor să treacă dincolo.

Dacă vă aflați într-o relație monogamă și există risc zero de a contracta boli, explorați alte moduri de contracepție.

Dacă doriți pur și simplu pentru a preveni sarcina, puteți lua în considerare bureții contraceptivi, pilule contraceptive orale, plasturi, injectabilele, inele vaginale, intrauterine sau sterilizarea permanentă.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto