Jucăriile bune pentru copii trebuie să fie potrivite stadiului lor de dezvoltare, abilităților pe care le au și pe care trebuie să și le dezvolte. În plus, trebuie să-i dea siguranța de care au nevoie și să nu-i pună în pericol. Părinții trebuie să le dea doar cele mai sigure jucării pentru copii mici.

Cele mai sigure jucării pentru copii mici. Nu trebuie să-i oprească dezvoltarea

Copiii nu ar trebui să aibă foarte multe jucării, iar acestea nu e bine să fie în culori foarte puternice pentru că le suprasolicită simțurile. În plus, nu ar trebui să-i iei jucării care să-l oprească din exersarea unor abilități. Pentru a-și dezvolta mușchii, ar trebui să alerge cât mai mult și să se joace activ. Dacă îi iei o mașinuță electrică în care să se plimbe, nu va face mișcare. Nu ar fi bine să-i lași la îndemână nici tablete, telefoane smart sau laptopuri. Specialiștii spun că nu ar trebui folosite deloc până la vârsta de trei ani, apoi numai 30 de minute pe zi. Timpul de utilizare poate crește cu vârsta, dar să nu ajungă să stea în fața unui ecran mai mult de două ore pe zi.

Idei ingenioase să depozitezi jucăriile copiilor

Cele mai sigure jucării pentru copii mici. Cum trebuie să fie obiectele pe care i le dai:

– bine făcute. Nu au părți ascuțite în care se pot lovi, nici nu se pot rupe așa ușor. Sunt mai mari decât gura bebelușului, astfel încât să nu le poată înghiți, introduce în nas sau urechi;

fabricate dintr-un material non-toxic, vopsite cu o vopsea ecologică, non-toxică, fără plumb;

– ușor de curățat;

– nu sunt dintr-un pluș care se destramă, astfel încât copilul să înghită scame, fulgi etc.;

– nu aruncă obiecte în aer care pot provoca răni;

– nu produc zgomote puternice care îi pot afecta auzul;

– pentru copiii sub 12 ani, nu vei cumpăra kituri cu substanțe chimice.

Citește și:

De ce ai nevoie pentru a face educație Montessori la tine acasă

Sursa foto: 123rf.com