Beneficiile dormitului împreună pentru un cuplu

Beneficiile dormitului împreună pentru un cuplu nu sunt puține. Există mai mari șanse de a face sex ”neprogramat”.
Dincolo de asta, puteți adormi îmbrățișați și momentele dinainte pot fi tandre, chiar dacă nu faceți dragoste. Acestea ajută la sudarea relației și pot să acționeze și ca un anti-stres.

Exprimarea afecțiunii provoacă creierul să elibereze oxitocina, numit și hormonul atașamentului și al iubirii.
Un alt avantaj este faptul că va fi nevoie să te împaci cu el, dacă te-ai certat peste zi. E mai greu să mergeți la culcare supărați dacă sunteți atât de aproape unul de celălalt.

Totodată, dacă împărțiți același pat, puteți vorbi mai mult seara și dimineața la trezire. Ce poate fi mai plăcut decât să lenevești dimineața (dacă e timp) alături de el și să mai povestiți!

Dormiți în camere separate. Cum afectează asta viața de cuplu

Beneficiile dormitului împreună pentru un cuplu: atitudine caldă și comunicare sinceră

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Dacă doar unul dintre soți dorește să doarmă împreună cu celălalt, și altul nu, este bine să discute sincer și deschis pentru a descoperi motivele reale. Încercați să vedeți dacă există alternative. De exemplu, dacă motivul este sforăitul, partenerii pot lucra împreună la metode de a rezolva problema. Se pot găsi soluții. Pot încerca anumite tratamente, plasturi speciali etc. Dacă acestea nu funcționează, pot recurge la anumite trucuri. Dacă ea adoarme prima, nu mai este deranjată de sforăit. Atunci, partenerul poate rămâne să doarmă cu ea. Atunci când este vorba de relațiile dintre oameni nu există o soluție standard. Totuși, o atitudine caldă și o comunicare sinceră vă va ajuta să ajungeți la cea mai bună soluție pentru voi.”

 

Citește și: Telefonul smart și dependența de internet dăunează grav vieții de cuplu

Sursa foto: 123rf.com