Vestea că sunteți însărcinată este un moment prețios pentru toți. Ea aduce bucurie, dar este, de asemenea, una dintre cele mai mari responsabilități pe care le veți suporta în timpul vieții.

Prin urmare, trebuie să fiți 100% sigure înainte de a vă angaja în această călătorie dificilă, dar interesantă numită maternitate.

Astăzi, o femeie are mai multe priorități. V-ați dori cu siguranță să aveți o carieră stabilă și un partener serios înainte de a vă gândi la maternitate.

Care este cea mai bună vârstă la care să rămâi însărcinată

Specialiști britanici susțin că vârsta cea mai sigură de a rămâne gravidă rămâne de la 20 la 35 de ani.

Unele dintre faptele declarate de experții medicali sunt următoarele:

– Experții medicali sunt de părere că femeile sunt susceptibile de a avea mai multe complicații, cum ar fi preeclampsia, avortul spontan, nașterea încă, sarcina ectopică etc., dacă intenționează să conceapă după vârsta de 35 de ani.

– Fertilitatea începesă scadă după vârsta de 30 de ani, făcând astfel uneori dificilă conceperea.

– În cazul în care planificați sarcini multiple, traseul ideal este să aveți primul copil la începutul sau la 20 și ceva de ani, apoi să aveți următorul copil până la sau la 30 de ani.

– Odată cu trecerea în centrul atenției a carierei, femeile adoptă ideea de sarcină după de vârsta de 30 de ani.

Înotul în sarcină. Este sigur sau nu în această perioadă

Care este cea mai bună vârstă la care să rămâi însărcinată – sarcina la diferite vârste

Pentru a decide cu privire la vârsta potrivită pentru sarcină, luați în considerare factori precum perioada de fertilitate, maturitatea emoțională, stabilitatea carierei, orientarea familială, sănătatea financiară etc.

Iată câteva fapte clare care vă pot ajuta să decideți vârsta perfectă pentru sarcină în funcție de prioritățile vieții:

– Vârsta cuprinsă între 20 și 24 de ani este perioada cea mai fertilă pentru femei.

Cu toate acestea, femeile ar putea să nu aibă pregătirea emoțională pentru a se ocupa de responsabilitatea sarcinii.

Dacă o femeie menține un stil de viață sănătos și mănâncă bine, atunci vârsta de 25-29 de ani este ideală pentru sarcină

Până la această vârstă corpul este capabil să se ocupe bine de sarcină și femeia are maturitatea emoțională pentru a se ocupa de responsabilitatea unui copil.

– Pentru femeile orientate spre carieră, vârsta de 30 de ani este, de asemenea, bună pentru a avea o sarcină.

– Sarcina 30 de ani și începutul la 40 are o probabilitate mai mare de a se confrunta cu obstacole cum ar fi diabetul gestational si hipertensiunea arteriala.

– Diabetul gestațional este o preocupare serioasă în rândul femeilor cu vârsta de peste 35 de ani, din cauza greutății corporale

– Fertilitatea este ușor mai mică la 30 de ani față de vârsta de 20 de ani.

– Stabilitatea financiară necesară creșterii unui copil va fi mai bună la 30 de ani decât la 20 de ani, de cele mai multe ori

– Fertilitatea este scăzută la 40 de ani și ar putea fi dificil să jonglezi cu cariera și sarcina în același timp.

20 lucuri importante de știut când rămâi însărcinată pentru prima dată

Menținerea unui echilibru fizic este foarte important dacă planificați un copil după 40 de ani

Una dintre problemele majore cu care vă veți confrunta în acest scenariu este că veți obosi prea repede.

Tu ești judecătorul potrivit pentru tine. Luați o decizie cu privire la sarcină în funcție de nivelul de confortul personal și vă îndreptați viața în direcția în care simțiți că veți fi cei mai fericiți.

Decizia finală este a ta. Deoarece sarcina este una dintre cele mai minunate faze, este bine să profitați la maximum de ea.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto