Psihologul Cristina Ion-Rădulescu este de părere că „între a-ți găsi perechea pe internet și a merge la o întâlnire cu un bărbat recomandat de rude sau de prieteni, eu te-aș sfătui cu tărie să alegi a doua variantă”. Așa că poate ar fi mai bine să lași la o parte scrupulele și să încerci și o astfel de variantă. O soluție bună ar fi să accepți astfel de „servicii” de la persoane care au relații pe care le admiri. Poate vor avea suficient fler să te ajute și pe tine.

cristina radulescu-ion psihologTrucuri ca să iasă bine

Dacă ești prevăzătoare, poți preîntâmpina un eventual „dezastru”. Încearcă să afli lucruri concrete pe care le-ai avea în comun cu celălalt. Nu neapărat faptul că amândoi aveți părul blond sau că lucrați în aceeași clădire, ci pasiuni, interese și poate chiar proiecte de viață comune. În plus, dacă tu vrei să îți găsești un partener pe termen lung sau să te măriți, nu are sens să te întâlnești cu un tip care vrea doar să aibă cu cine ieși în oraș să se distreze. Nu te lăsa păcălită de binevoitorii care cred că tu „îl vei duce pe calea cea bună”. Cel mai probabil nu se va întâmpla asta și va fi doar o pierdere de vreme pentru amândoi.

Alege situații firești în care să ți-l prezinte

Dar, dacă din spusele prietenilor tăi, el ar părea un bărbat interesant pentru tine, roagă-i să creeze o situație în care să faceți cunoștință. Ar fi bine să nu fie ceva evident, ca o întâlnire doar cu voi doi. Va fi mai ușor dacă veți face cunoștință într-un cadru firesc, în care să nu fie presiunea unui rendez-vous aranjat. Așa că roagă-i să vă invite pe amândoi la o ocazie cât mai puțin bătătoare la ochi, cum ar fi o aniversare sau o întâlnire cu mai mulți prieteni comuni. Dacă se va lega ceva, lucrurile vor decurge în mod firesc. În cazul în care nu îți place, nu comenta prea mult, s-ar putea să-i ofensezi pe cei care au încercat să te ajute. Poate data viitoare vor avea mai mult tact sau îi vei refuza politicos.

Sursa foto: 123rf.com