Părinții mei și socrii locuiesc în orașe diferite de noi, dar la distanțe aproximativ egale. Și uite ce se întâmplă: soțului meu nu-i place să mergem la părinții mei, așa că ajung la ei destul de rar și merg singură, dar aproape fiecare weekend îl petrecem la ai lui. Mă frustrează până peste cap situația, dar nu știu ce să fac. Ne certăm des din cauza asta, dar fără niciun rezultat”, îmi spunea o prietenă.

Află motivele pentru care nu vrea să meargă la părinții tăi

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Dacă ești și tu în această situație, ar trebui să te gândești de ce soțul tău reacționează așa. ”Motivele pot fi multiple: de la un istoric încărcat, până la gesturi sau fapte reale ori imaginare. Vorbește sincer cu, pentru a vedea ce este de făcut în continuare. În cazul în care îi evită din cauze concrete, atunci poți încerca să le elimini”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin. Vezi dacă există anumite subiecte pe care el nu ar vrea să le discute cu socrii sau dacă sunt anumite situații jenante care apar de fiecare dată când mergeți pe la ei. Atunci vorbește cu părinții tăi și ajutați-l să se simtă binevenit. ”Dacă ei vă pun sa faceți, să mâncați sau să ascultați anumite lucruri care lui nu îi plac, acestea ar putea fi evitate. În plus, ați putea face împreuna lucruri care îi plac partenerului atunci când sunteți în vizită la ai tăi. De exemplu, dacă în vecinatatea casei părintești este un lac, iar soțului tău îi place să pescuiască, mergeți la pescuit doar voi doi sau lasă-l pe el să meargă cât timp tu stai mai mult de vorbă cu ai tăi. Poate sunt dealuri pitorești și vă puteți admirând natura, iar bunicii să petreacă puțin timp cu nepoții etc.

Alege calea de mijloc

După ce ați discutat și ați rezolvat, pe cât posibil, punctele sensibile, ai putea să-i sugerezi un program echitabil pentru amândoi. Dacă părinții voștri locuiesc în apropiere și ia tot atâta timp să ajungeți la ei, atunci mergeți pe rând, când la unii, când la ceilalți. Dacă unii locuiesc mai departe, puteți merge mai rar la ei, dar atunci vă luați un concediu și stați mai multe zile. Este important ca amândoi să înțelegeți că bătrânii se schimbă mai greu. Chiar dacă nu reușiți, de exemplu, să-i convingeți să nu mai discute despre anumite subiecte care nu vă fac plăcere, tot îi veți vizita (poate totuși veți face asta mai rar). Și așa cum și tu faci un efort să te înțelegi cu ai lui și soțul tău va fi nevoit să se străduiască să treacă peste divergențele cu părinții tăi. Bineînțeles, aici depinde de la caz la caz și voi decideți până unde se poate merge. Nu ar trebui să răbdați jigniri sau ofense gratuite și nici să îl silești pe el să înghită chiar orice.

Sursa foto: 123rf.com