Trebuie să stai cu ei și să le aduci proverbiala cană cu apă. Nu contează că tu ți-ai făcut un rost în altă localitate sau în altă țară, ei pretind să te întorci lângă ei să-i îngrijești. Nu este o situație rar întâlnită când părinții te șantajează să rămâi cu ei.

Părinții te șantajează să rămâi cu ei pentru că le e teamă de singurătate

Ai plecat pentru că aveai nevoie de bani sau într-acolo te-a dus viața. Ți-ai lăsat părinții în urma ta, dar acum ei pretind să te întorci. Nu poți lăsa casă sau serviciu pentru asta. Mai ales atunci când ai copi și sunt la școală, o mutare nu le-ar prii. Dar cum să-i împaci și pe bătrânii care se plâng? Mai ales dacă este doar unul. Dacă a rămas văduv și e singur acasă, e și mai greu. Uneori, mai există frați care au grijă de ei, dar ei tot pe tine te vor.

Vizitele prea dese la socrii sau la părinții tăi…

Oamenii devin mai egoiști la bătrânețe

”Este bine de știut că oamenii, odată cu trecerea anilor, devin mai egoiști. Au sentimentul că si-au cîștigat acest drept. Așa că nu este un caz izolat și se întâmplă des că părinții te șantajează să rămâi cu ei. Mulți ani la rând, ei s-au sacrificat pentru copii. Acum e rândul acestora să facă totul pentru ei. Este bine să învățăm să privim această atitudine a lor cu toleranță și să nu ne enervăm. Încearcă să găsești disponibilitate și timp să vorbești cu părinții tăi, să le povestești ce ai mai făcut, să îi ții la curent cu lucrurile pe care ei au nevoie să le audă. Dacă menții legătura cu ei, nu se vor mai simți neglijați. Ascultă-le necazurile și sfaturile, chiar dacă sunt aceleași de fiecare dată. Astfel, nu se vor mai simți deznădăjduiți. Gândește-te la ei ca la niște copii care au nevoie de atenție. Le-o poți acorda și dacă ești departe, prin internet, telefon etc.”

Citește și: Părinții greșesc uneori. Am plecat de acasă pentru el şi pentru dragostea noastră