Ce să faci atunci când Moș Crăciun nu poate fi prea darnic ca să nu-ți dezamăgești micuțul și să aveți niște sărbători cu adevărat fericite? Citește sfatul specialistului și renunță la grijile exagerate în privința cadourilor.

Bucuria Sărbătorilor nu se mărginește la daruri

Când Moș Crăciun nu poate fi prea darnic, avem tendința să ne întristăm. Acest lucru se întâmplă pentru că, de cele mai multe ori, ”pierdem din vedere și uităm să-i transmitem copilului exact ce este cel mai important: spiritul sărbătorii. Nașterea Domnului sau Sfântul Nicolae sunt evenimente importante în sine, nu doar prin cadourile pe care le primim cu această ocazie,” spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu. Atmosfera praznicelor din bătrâni nu este mărginită doar la daruri.

Care este cel mai frumos Crăciun

Împărtășește-i spiritul adevărat al sărbătorii

Specialistul crede că noi suntem vinovați de atitudinea pe care a dobândit-o copilul nostru. ”Mercantilizăm totul, de multe ori chiar din dorința de a ne bucura alături de copilul nostru, de a-l vedea fericit. Din aceleași motive, suferim dacă avem un buget mic și nu-i putem oferi ceea ce-și vrea”. Crăciunul și sărbătorile din preajma lui nu sunt neapărat prilejuri de a ne îndeplini dorințele materiale, ci ocazii de a deveni mai buni, de a medita mai mult la cele ale sufletului. Mai este și un timp de a te întâlni cu familia și de a te bucura de frumoasele colinde, de zăpadă și de vizite.

Test: Ce tip de Moş Crăciun eşti?

Uneori, Moș Crăciun nu poate fi prea darnic, alteori este prea plin de cadouri

Ai vrea să-i oferi totul copilului tău, dar nu este bine ca micuțul să primească toate obiectele la care jinduiește. Acest lucru îl va face capricios și nu va mai prețui cu adevărat nimic. În timp, el nu va mai suporta să nu i se facă pe plac. Toleranța lui la frustrare va fi foarte mică, fiind obișnuit să nu i se refuze ceva. Chiar dacă tu i-ai putea satisface în copilărie toate dorințele, viața nu-i va oferi totul pe tavă. Vor exista și momente în care nu va avea ceea ce râvnește.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com