În cultura noastră, genul acesta de evenimente pare un mister pentru mulți, fiind împrumutat din Statele Unite. Nu este, cu siguranță, prima băiță a bebelușului, ci o petrecere organizată de viitoarea mămică aflată în ultimul trimestru de sarcină.

 

În afară de latura practică, un baby shower este un adevărat moment de bucurie, o clipă de neuitat pentru viitoarea mamă care va avea alături familia, prietenii și persoanele dragi care se bucură pentru ea în aceste momente. Alătură-te petrecerii cu multă poftă de râs și voie bună, iar dacă nu știi ce cadou să oferi, îți sugerăm noi câteva idei:

 

O bijuterie de neuitat

Îți aduci aminte de primii tăi cercei, aceia pe care mama ta ți i-a dăruit când ai venit pe lume? Multe dintre noi fie îi folosim chiar și azi, fie i-am păstrat ca pe un dar de mare preț în cutia cu bijuterii. Aceștia sunt o mică moștenire de familie și, deci, o amintire de neînlocuit. Ai putea să oferi în dar o pereche delicată de cercei pentru fetițe din aur galben sau alb. Dacă în schimb, prietena ta va naște un băiețel, o brățară de aur copii delicată poate să fie o idee minunată.

 

Sunete liniștitoare

Viitorii părinți încă nu-și dau seama cât de mult contează un somn liniștitor. Vor afla în curând, oricum. De aceea, vor avea nevoie de ceva care să-l calmeze pe micuț noaptea. Un cadou inedit poate fi un emițător de sunete.

 

Acest gen de aparat are trei sunete specifice: primul liniștește bebelușul necăjit de colici, următorul îl alină și ultimul îl adoarme, prin emiterea unui zgomot alb discret. Acest aparat poate să fie o binecuvântare la casa omului și, cine știe, poate îi va ajuta și pe părinți să doarmă liniștiți noaptea.

 

Kit de supraviețuire pentru viitoarea mămică

Folosește-ți imaginația și achiziționează un borcan de sticlă încăpător, în care să arunci lucruri esențiale pe care prietena ta să le folosească la spital, în așteptarea micuțului. Aici, posibilitățile sunt infinite. Astfel, ai putea  adăuga în borcan un baton de ciocolată, un pachet de șervețele umede, o cremă de mâini, un balsam de buze cu aromă de mentă, o mască facială, un anticearcăn și un blush în nuanța ei preferată. 

 

Accesorii și iar accesorii

Un amortizor pentru ușă este o idee utilă, dar și simpatică foc. Este utilă, mai ales în momentul în care părinții încearcă să nu trezească micuțul.

 

Un pat portabil foarte cunoscut în Statele Unite, numit „dockatot‟ este foarte versatil. Copilul poate să doarmă sau să se joace în el, fiind o stație bună de andocare pentru bebeluș, care creează, în același timp, un mediu sigur și confortabil pentru acesta. Este perfect pentru copiii cu vârste cuprinse între zero și zece luni.

 

Un sistem de purtare este de asemenea, o sugestie nu doar simpatică, dar și folositoare. Cu toate că purtarea bebelușului pare a fi o tendință în ultimii ani, această practică este folosită încă de la începutul umanității. Beneficiile purtării copilului sunt următoarele:

 

  • alăptarea mai ușoară- când copilul este aproape de mamă, aceasta își va da seama repede că micuțului îi e foame și îl va putea alăpta imediat;
  • comoditate – deoarece mama poate face și alte activități în casă, în timp ce îl supraveghează pe micuțul aflat la pieptul ei; în plus, poate ieși ușor din casă, fără să o incomodeze căruciorul;
  • bebelușul plânge mai puțin dacă este purtat de părinte în acest mod, conform unui studiu pediatric;
  • evită deformarea coloanei vertebrale, a craniului și nu numai, în timpul purtării copilului în acest fel și iși reglează mai ușor ritmul cardiac, temperatura și respirația.

 

Dacă te-ai hotărât deja asupra cadoului, nu-ți rămâne altceva de făcut decât să onorezi invitația la petrecere cu entuziasm și energie bună. Este mai puțin important cadoul decât prezența ta, într-un moment atât de important pentru viitoarea mămică. 

 

Sursa foto Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaboare cu graveazapovesteata.ro