Mulți rămân în pană de idei de cadou de Ziua Îndrăgostiților. Alții dăruiesc, an de an, același lucru dacă au văzut că funcționează, dar asta duce la plictiseală. Psihoterapeutul Tedy Creștin ne sfătuiește cum să alegem cu grijă un cadou, dar și cum să primim unul care nu ne face fericiți. Nu lua tricouri cu înscrisuri în limbi străine, dacă nu știi ce scrie. Nici nu-i oferi tricouri cu mesaj malițios într-o limbă pe care el nu o cunoaște.

Cum să primești un cadou de Ziua Îndrăgostiților, chiar dacă nu-ți place

Chiar dacă ai primit un cadou care nu îți place, ”dacă știi că persoana care ți l-a dat a avut intenții bune, ar fi bine să primești frumos darul și să te gândești că, până la urmă, ea a dorit să-ți ofere o bucurie și o senzație plăcută”, te sfătuiește psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Dacă, însă, cadoul a fost ales cu scopul de a te răni sau jigni, în spirit cinic, poți să-i spui că ai simțit asta și să-l refuzi. Aceasta este o măsură extremă, la care să recurgi atunci când ești sigură că intenția a fost una rea. Totuși, ar fi bine să vorbești mai întâi cu partenerul. Poate el a dorit facă o glumă mai acidă și nu a realizat cât de jignitor sau cât de serios ai fost afectată”.

Citește și: Valentine’s Day prin Europa. Cum și când sărbătoresc europenii dragostea.

Cadou de Ziua Îndrăgostiților. Ce să NU îi iei iubitului

– lucruri pe care ți le dorești tu. De exemplu, obiecte decorative pe care doar tu le apreciezi, iar pe el îl lasă indiferent.

– șosete, chiloți, alte obiecte uzuale pe care oricum și le poate cumpăra singur și care nu provoacă bucurie;

– lenjerie extravagantă dacă nu-și dorește să poarte așa ceva.

– filme sau cărți care nu-l interesează.

– romane de dragoste sau filme care îți plac doar ție.

– un bilet de avion sau o excursie pe care nu ați plănuit-o împreună și nu știi sigur dacă vrea să meargă acolo sau dacă își va putea lua concediu în acea perioadă.

Cum poți găsi cel mai frumos cadou de Ziua Îndrăgostiților

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Atunci când facem un cadou, este important să ne gândim la ce își dorește partenerul, nu la ce ne dorim noi sau ce am vrea ca el să facă pentru noi. Dacă primești ustensile de bucătărie, o carte de bucate, un aspirator sau o mașină de spălat vase, acesta nu este un cadou personalizat pentru tine, ci reprezintă mai mult dorinta soțului de a fi curat în casă sau de a avea mai multe feluri de mâncare pe masă. De asemenea, nu ar fi util să oferim lucruri care ar putea trezi complexe. De exemplu, produse de igienă (destinatarul ar putea interpreta că tu consideri că are o igienă precară), o carte sau un curs de nutriție (mesajul e clar: ”nu te mai plac așa gras”), etc. Un cadou neinspirat ar fi și un card de cadouri cu limită de bani pentru ar indica lipsă de imaginație, de cunoaștere a partenerului și ar sugera ce valoare are pentru tine. În plus, se presupune ca și el are bani pentru a-și cumpăra produse. Cănile sau tricourile sau alte obiecte inscripționate pot constitui un cadou neinspirat dacă acela care-l primeste are alte valori decât cele pe care le credeam noi și nu consideră darul ca fiind adecvat sau glumeț,spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com