De ce este bioritmul sexual diferit

Fiecare dintre noi are perioade în care se simte plin de enegie, urmate de altele de apatie, în care nu vrea decât să se relaxeze. Acest fapt este explicat de nivelul fluctuant de hormoni din sânge, în funcție de ora din zi, o anumită dată a ciclului menstrual (pentru femei) sau anotimp. Astfel, chiar și un workoholic sau un iubit pasional are momentele sale în care trebuie să ia o pauză.

Momentul bun pentru amândoi

Așa stând lucrurile, cercetătorii sau întrebat dacă există un moment în care dorința amândurora coincide, moment în care amândoi se simt plini de energie și dornici de dragoste. Ei au descoperit că există anumite „curbe ale dorinței”, pentru bărbați și femei de-a lungul unei zile. Trebuie văzut când aceste două coincid.

Libidou crescut dimineața – la ei

În primele ore de la trezire, libidoul bărbaților este foarte crescut, hormonii sexuali au un nivel crescut, iar eventualele vise erotice avute în timpul nopții le sporesc dorința de dragoste. La ora 9, excitarea lui ajunge la un punct culminant, pentru ca, mai apoi, să scadă pe la ora 10, pentru a atinge din nou un nivel maxim la ora 11. Dar dorințele lor nu coincid cu ale femeilor. Hormonii sexuali ai acestora nu se trezesc cu adevărat decât pe la ora prânzului. La orele 13, bărbații ar fi încă interesați de sex, iar până la orele 16, este o perioadă propice amândurora. Da, știm, asta poate fi valabil pentru cei mai mulți doar în week end, dar bioritmul nu prea știe de convențiile sociale.

Sursa foto: 123rf.com