Cu toții ne întrebăm dacă este bine să savurăm câteodată un pahar mic de vin sau șampanie la evenimente speciale, în timp ce ești însărcinată, deși medicii au păreri împărțite.

Problema consumului de alcool în timpul sarcinii este că nu știm cât de mult poate fi sigur alcoolul și același lucru este valabil și pentru alăptare.

Oamenii spun că berea se pare că ajută producției de lapte sau lactației, dar există vreun adevăr pentru ea?

Stresul pe termen lung poate duce la pierderea sarcinii

Berea ajută producției de lapte la mamele care alăptează

Hank Green explică faptul că consumul de bere influențează doi principali hormoni ai lactației – prolactina și oxitocina.

Prolactina ajută la declanșarea celulelor din glandele mamare pentru a produce lapte și a umple niște săculețe numite alveole.

Între timp, oxitocina provoacă reflexul de eliberare sau de ejectare a laptelui, celulele care înconjoară alveolele se contractă, iar laptele este împins afară.

Cercetarea privind berea se concentrează pe efectul alcoolului asupra acestor doi hormoni de alăptare.

Unele experimente au arătat că nivelurile de prolactină cresc datorită componentelor berii – inclusiv prezenței orzului.

Sindromul alcoolismului fetal. Cât de periculos este pentru bebeluș

Studii s-au făcut pe șobolani și oi (femele de oaie) și s-a dovedit că sintetizează mai mult prolactina.

Polizaharidele din orz și hameiul din bere, nu alcoolul, ar putea avea un efect similar la mame.

Acest lucru se întâmplă deoarece prolactina suplimentară poate stimula mai mult producția de lapte.

Un studiu efectuat pe oameni a arătat că, atunci când 13 femei lactate au băut alcool, în acest caz amestecat cu suc de portocale, prolactina din laptele matern s-a schimbat.

Dacă concentrația de alcool din sânge a femeii creștea atunci când laptele era pompat, nivelurile de prolactină erau mai mari.

Berea ajută producției de lapte, nu alcoolul

În cazul în care concentrația a fost în scădere, nivelule de prolactină a fost mai mic.

În ciuda schimbării nivelului de prolactină, femeile au avut în mod constant mai puțin lapte după consumul de alcool.

În studii anterioare s-a descoperit, de asemenea, că consumul de alcool poate scădea efectiv nivelurile de oxitocină și inhibă reflexul de ejecție a laptelui.

Cercetătorii au descoperit că bebelușii a 12 femei care alăptau au consumat mai puțin lapte dacă mamele lor au avut o bere alcoolică.

Organismul unei femei cu o greutate de 55 de kilograme are nevoie de 13 ore pentru a elimina alcoolul dintr-o singură băutură alcoolică.

Efectul alcoolului în alăptare are o legătură directă cu cantitatea. Atunci când mama bea, o fracțiune mică tot ajunge în lapte.

Alcoolul din lapte poate afecta sănătatea bebelușului.

Alcoolul în sarcină ar trebui evitat, iar despre acest subiect poți cere informații și medicului tău.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto