Orgasmul joacă un rol mult mai important în viața noastră decât ai putea crede. Află care sunt beneficiile neștiute ale beneficiile neștiute ale orgasmului, dar și cum poate fi obținut mai ușor.

Beneficiile neștiute ale orgasmului nu sunt puține. În timpul orgasmului, ”sunt activate circa 30 de arii din creier care produc emoții pozitive (plăcere, siguranță, satisfacție, fericire etc. Cel feminin durează mai mult. Deci, femeile se pot delecta mai mult de această furtună de activare și de atât de multe emoții pozitive”, observă psihoterapetul Tedy Creștin.

Care sunt beneficiile neștiute ale orgasmului conform studiilor

Un studiu realizat în Suedia la care au participat 1256 de femei, constată că orgasmul vaginal rezultat prin contact, nu prin masturbare, este legat de o mai mare satisfacție în viața sexuală, dar și în relațiile cu partenerul și cu familia, precum și o sănătate psihică mai bună. Dorința de a te cuibări în brațele partenerului după o partidă de sex reușită este datorată hormonului numit oxitocină. Acesta stimulează și cooperarea și relații mai bune și în cadrul familiei sau cu prietenii. Vestea bună este că poate apărea și prin atingeri și îmbrățișări, nu neapărat de natură sexuală.

O sănătate mai bună

Din punct de vedere medical, orgasmul este benefic atât bărbaților, cât și femeilor. Conform British Journal of Urology International, o viață sexuală regulată scade riscul de a face cancer de prostată la bărbații peste 50 de ani. În ce privește femeile, ajută la reglarea ciclului menstrual sau a secrețiilor hormonale, pentru cele aflate la menopauză. Orgasmele frecvente pot crește fertilitatea și șansele de a rămâne însărcinată. În plus, susțin sistemul imunitar prin creșterea numărului de leucocite din sânge și a celulelot de tip T care luptă cu agenții patogeni. În plus, scad sensibilitatea la durere și… supriză! Pot chiar să calmeze o migrenă datorită endorfinelor care se eliberează în timpul climaxului. Deci doamnele nu ar mai trebui să invoce ca motiv de refuz durerea de cap. Ajută și la scăderea nivelului de stres și la îmbunătățirea circulației sangvine. Acea strălucire de ”după”, se pare că nu este doar un mit. Orgasmul ajută tenul să aibă o luminozitate aparte și să fie mai curat.

Piedici și precauții în obținerea orgasmului

Chiar dacă există aceste beneficiile neștiute ale orgasmului, nu înseamnă că persoanele care nu îl obțin nu pot avea satisfacție în timpul actului sexual. La femei, orgasmul nu apare la fiecare act sexual. Ele se pot simți excitate și se pot bucura de relație fără să ajungă neapărat la punctul culminant. Totodată, pot concepe un copil și fără a ajunge la climax.

Un preludiu mai lung și stimularea clitorisului ar putea să ajute. Totodată, contează foarte mult și dispoziția psihologică. Stresul și anxietatea pot duce la o dorință sexuală scăzută. De vină pot fi și anumite medicamente, cum ar fi antidepresivele, hipotensivele, diureticele, dar și anumite pilule contraceptive. Vestea bună este că un stil de viață sănătos poate îmbunătăți viața sexuală. Alimentația sănătoasă, mișcarea și scăderea în greutate pot avea și acest rezultat. Bineînțeles, viața erotică aduce beneficii dacă respecți și anumite reguli care să te ferească de bolile cu transmitere sexuală. Altfel, riscurile pot fi mai mari decât beneficiile.

Citește și: Probleme în obținerea orgasmului? Ce e de făcut

Beneficiile neștiute ale orgasmului: Îmbunătățirea vieții de cuplu

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395”În timpul orgasmului, se eliberează și oxitocina, un hormon care crește nevoia de intimitate și apropierea de partener. Este clar că, odată cu orgasmul, dorința de apropiere și de intimitate a partenerilor crește. Totodată, există mai multă nevoie de comunicare, de gesturi tandre și de răspuns afectiv. Multe probleme ale vieții de cuplu se pot rezolva sau diminua în pat. Indirect, partenerii sunt predispuși să comunice sincer, mai adânc, mai real, să se ajute și să colaboreze mai mult. Este clar că o viață sexuală împlinită proiectează fericire, mulțumire, împlinire, siguranță și stimă-de-sine crescută și în alte arii ale vieții: social, carieră etc. Există studii care arată că oamenii activi sexual și mulțumiți de relația lor sunt mai rezistenți la stres, boli, sunt mai toleranți, au mai puține frici și anxietăți, sunt mai implicați social și relaționează mai ușor cu semenii, sunt mai siguri pe ei și mai predispuși la acțiune,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Sursa foto: 123rf.com