În timpul unei curse din Conakry, capitala Guineei, în Ouagadougou, Burkina Faso, o femeie a adus pe lume o fetiță, care a fost primită cu aplauze de pasageri.

Mama fetiței, Nafi Diaby, o tânără însărcinată în 28 de săptămâni, a început să acuze dureri în timpul zborului și a intrat în travaliu. În ajutorul ei, au sărit stewardesele, care au ajutat-o să aducă pe lume o fetiță superbă, pe nume Kadiju.

Mama și fetița au fost duse la spital imediat după ce avionul Boeing 737 a aterizat în capitala din Burkina Faso, iar potrivit mediciilor atât mama, cât și fiica sunt sănătoase.

„Echipajul a fost anunțat că o pasageră, Nafi Diaby, care era însărcinată în 28 de săptămâni, a intrat în travaliu. Stewardesele au răspuns prompt și au asistat la naștere în timpul zborului”, a anunțat compania aeriană într-un comunicat.

Mai mult, reprezentanții Turkish Airlines au anunțat fericita veste și pe Twitter, unde au pus mai multe poze cu micuța, înfășurată într-o pătură, alături de echipaj.

Bouthayna Inanir, o stewardesă care a asistat la naștere, a povestit pentru presa locală că femeia a născut stând în fund. „Femeia avea dureri mari și imediat bebelușul a ieșit pe scaun. Aceasta a fost partea cea mai grea”, a spus  aceasta.

Pilotul avionului  İrfan Kurşun Geçmez a spus și el că a fost imediat informat de echipaj și era pregătit în cazul în care mama sau fetița erau în pericol să aterizeze pe cel mai apropiat aeroport. „Totul s-a întâmplat rapid. Am primit vestea că nașterea a decurs cu succes așa că am deci să continuăm zborul”, a spus acesta.

Majoritatea companiilor aeriene le permite femeilor gravide  să călătorească până împlinesc 36 de săptămâni, dar acestea au nevoie la ele de o srisoare de la medic care să le confirme data la care se va naște copilul.