De ce bărbații uită data aniversărilor – părerea psihologului

”De obicei, bărbații uită data aniversărilor, mai ales după o perioadă de timp. Unii sunt stresați la Psihoterapeut Cristina Radulescu Ionserviciu. Știu bine ce dată e, dar uită că atunci este o anumită aniversare. Se mai întâmplă și invers: știu, de exemplu, că aniveresează 10 ani de căsătorie pe 20 mai, însă nu-s conștienți că 20 mai este chiar …azi. Eu cred că nu este o tragedie. Dacă a uitat, poți avea grijă să îi amintești. Fie notezi data într-un calendar de perete – la începutul anului treci toate evenimentele importante ale familiei. Fie îi lași un mesaj înainte de ziua respectivă în care să îl întrebi cum ar vrea să petreacă evenimentul. Să știi că nu vei strica deloc surpriza, pentru că nu știi ce va pregăti, dar astfel te asiguri că nu uită”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Ce faci atunci când soțul tău nu vrea să sărbătorească momentele importante din viața voastră

De ce bărbații uită data aniversărilor – când e un motiv îngrijorător

Unele femei își fac griji că, dacă bărbații uită data aniversărilor importante care privesc cuplul. Merg cu bănuiala atât de departe, încât trag concluzia că nu mai sunt iubite sau chiar sunt înșelate. De cele mai multe ori, nu aceasta e problema. Totuși, dacă, pe lângă faptul că uită data aniversărilor, relația dă semne clare că începe să scârțâie, este un semnal clar de alarmă.

Dacă relația ta trece printr-o astfel de etapă, ar fi bine să faci ceva înainte să fie prea târziu. În cazul în care el te ignoră în mod constant, lipsește de acasă și nu știi unde este, sau vă certați mai des, vezi care este cu adevărat problema. În acest caz, faptul că a uitat data unei aniversări este doar un simptom al unei probleme mai grave.

Uneori, poate relația se apropie de sfârșit sau doar este într-o fază mai proastă, dar se mai poate remedia ceva. Dacă amândoi vă doriți să continuați, încearcă să vorbești cu el sincer și să vă spuneți amândoi ce ați vrea să schimbați. Ați putea apela la un consilier, fie profesionist, fie cineva apropiat în care amândoi aveți încredere, pentru a vă ajuta să treceți peste acest hop.

Citește și: Ești nemulțumită de relația actuală? Ce e de făcut!