Pare că, indiferent de sexul copilului, problemele ar fi aceleași. Dar, dacă ai fată, îți poți aduce aminte cum ai fost tu la vârsta ei și, astfel, o înțelegi mai ușor. Dar băiatul are mare nevoie ca tatăl să se implice în educația lui.

Are nevoie de un model masculin

Cel mai greu este atunci când lipsește tatăl și băiatul este crescut doar de femei (mamă, bunică, bonă etc.), pentru că lipsește exemplul masculin. Psihologul te sfătuiește să menții o atitudine pozitivă față de bărbați, să nu-ți ponegrești fostul soț în fața copilului și nici să nu generalizezi spunând, de exemplu, „că toți membri sexului tare nu sunt buni de nimic”etc. Altfel, băiatul tău va crește cu sentimente de vină și nu se va accepta pe sine însuși. Pe cât posibil, ajută-l să se apropie de un bunic, unchi sau un profesor.

Tu îți îveți băiatul să fie un soț bun

Cristina Radulescu-Ion psiholog”Modul în care mama relaționează cu băiatul ei în copilărie îl determină pe cel în care își va trata în viitor partenera. Acum își însușește un set de comportamente pe care îl va folosi de câte ori are ocazia. Este foarte important ca mama să-și stabilească un mod ferm, dar afectuos de a relaționa cu băiatul ei, ținând seama de caracteristicile individuale ale copilului: calități, preferințe, slăbiciuni, ritm de dezvoltare, nevoi afective etc.”

Sursa foto: 123rf.com