De ce oare sunteți nefericiți? Uneori, se poate întâmpla ca în spatele ”vieții perfecte” să se ascundă probleme pe care le ignori. Unele femei se fac că nu văd că soții au o aventură sau au devenit nepăsători.

Citește și: Depresia în perioada pandemiei explodează. Nu ezita să ceri sfatul specialistului!

Motive pentru care sunteți nefericiți

Mulți părinți cred că au copiii perfecți, dar aceștia chiulesc de la școală și poate cochetează cu consumul de droguri. Sau poate lucrurile nu stau atât de rău, dar relația de cuplu ar avea nevoie de împrospătare. Relația cu fiul sau fiica este prea distantă și nu ar strica să petreceți mai mult timp împreună.

Casa visurilor voastre poate a luat prea mult timp și efort pentru a fi construită și acum sunteți prea epuizați să vă mai bucurați de ea. Alături de perfecționism și dorința continuă după ceva nou încă neatins, acestea pot fi câteva dintre motivele pentru care nu te poți bucura de ce ai, deși pare să nu-ți lipsească nimic.

Citește și: Relația părinte – copil – de ce este importantă și cum o construiești

Când sunteți nefericiți din cauza perfecționismului

Ar fi bine ”să conștientizați că situația în care sunteți este perfect normală”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. Mulți oameni nu se bucură mult timp după ce-și ating scopurile.

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395”Unii sunt predispuși să vadă partea rea a situației și să treacă cu vederea ceea ce funcționează. În plus, societatea este generatoare de pesimism prin lecțiile pe care ni le inoculează. De mici suntem învățați să ne comparăm doar cu cei care au mai mult, au obținut rezultate mai bune. Ceea ce nu ai este mai important decât ceea ce ai deja. Mulți cred că succesul și fericirea înseamnă bani și niciodată nu sunt suficienți. Totdeauna se găsește cineva care să aibă mai mult etc.”

Sursa foto: 123rf.com