Avantajele și dezavantajele de a crește un copil bilingv. Creierul se dezvoltă mai mult

Există avantaje și dezavantaje ale faptului că un copil este bilingv. Dacă vei cunoaște avantajele și dezavantajele de a crește un copil bilingv, vei putea decide în privința copilului tău. Vorbirea concomitentă a două limbi îl va avantaja în multe domenii ale vieții, mai ales profesional. Creierul lui se dezvoltă mai mult pentru că se activează mai multe zone. Pe de altă parte, mai mult ca sigur va începe să vorbească mai târziu și va comunica greu până la o anumită vârstă. ”Copilul bilingv are în mod clar o întârziere în dezvoltarea limbajului. Totuși, acest lucru nu este considerat a fi patologic”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Avantajele și dezavantajele de a crește un copil bilingv. Întârziere în vorbire

Întârzierea dezvoltării limbajului este printre cele mai cunoscute probleme. Poate fi frustrant atunci când mergi în parc sau la grădiniță și-l compari cu alți copii. Este posibil ca la trei ani să nu vorbească aproape deloc, dar un an mai târziu să fie fluent în ambele limbi. În cele mai multe cazuri, cei mici recuperează complet înainte de începerea școlii.

Citește și: Avantajele și dezavantajele activităților extrașcolare

Avantajele și dezavantajele de a crește un copil bilingv. Ușoară confuzie

În creierul copilului apare o ușoară confuzie în însușirea sintaxei, respectiv, a topicii fiecărei limbi vorbite. Nu sunt probleme dacă începe mai târziu să vorbească. Nu-l criticați dacă greșește. Studiile arată că micuții bilingvi fac aceleași greșeli ca și ceilalți, ceea ce demonstrează că există alte cauze care au legătură cu dezvoltarea și nu cu numărul de limbi vorbite simultan. Dacă un specialist îl diagnostichează cu tulburare de limbaj, copilul trebuie să beneficieze de consiliere specifică. Va merge la logoped și va fi tratat cu multă răbdare și acceptare. Însușirea vorbirii este un proces complex și de durată. Ca urmare, nu-i poți cere să termine parcurgă rapid toți pașii necesari. Vorbește cu el. Citește-i. Corectează-l cu blândețe. Exersează tehnicile de pronunție împreună cu el,” spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com