Nu te mai trage sexul… E normal sau nu?

S-a constatat că majoritatea femeilor de vârstă mijlocie care nu mai erau atrase de sex aveau preconcepția că trecerea anilor trebuie să însemne, automat, și pierderea libidoului. În plus, chiar dacă ești încă tânără, s-ar putea ca stresul, rutina și numeroasele lucruri pe care le ai de făcut zilnic să te facă să simți că nu te mai atrage sexul. Același lucru se poate întâmpla și în cazul soțului tău. ”După ce ți-ai făcut o imagine clară asupra lucrurilor care te nemulțumesc, poți discuta cu partenerul tău despre ceea ce simți. Puteți găsi împreună o soluție sau mai multe”, spune psihoterpaeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Nu folosi sexul ca armă

”Am cunoscut la terapie multe cupluri la care am constatat că sexul este folosit, în Psihoterapeut Cristina Radulescu Ionprincipal, ca armă și nu ca împlinire a unei dorințe firești, normale. În general, este utilizat pentru a-l manipula pe celălalt. Refuzul este folosit ca pedeapsă, ca răzbunare etc. În final, fiecare dintre cei doi resimte nemulțumire.

Ar fi bine ca fiecare pereche în parte să păstreze noțiunea de intimitate ca pe ceva sacru. Este ceva propriu fiecărei familii, ceva din care fiecare se alimentează și la care fiecare contribuie. Deși există o mare diferență între intimitatea sexuală și cea emoțională, consider că în căsnicie trebuie cultivate amândouă. Și este vorba și de o interdependență: apropierea emoțională ajută la păstrarea atracției sexuale pe termen lung”, spune psihoterapeutul.

Gesturile tandre te apropie de partener

Deci, atunci când pare că nu te mai interesează sexul, nu renunța la apropierea emoțională și fizică de soțul tău. Faceți diverse activități care vă plac împreună. Îmbrățișați-vă și făceți-vă un masaj unul altuia. Ar putea să apară și alte gânduri. Și chiar dacă nu apar, relația se reîmprospătează prin mici gesturi de tandrețe și de amabilitate făcute față de celălalt.

Sursa foto: Shutterstock