Ei bine, ai putea, în primul rând să te bucuri că îți împărtășește astfel de trăiri. Mulți adolescenți ajung să își țină viața personală secretă față de părinți. Chiar dacă ție amorul lui ți se pare o glumă, ia-l în serios. Acum, iubește din toată inima, chiar dacă peste două săptămâni se va îndrăgosti de altcineva.

Fii alături de el

Arată-te interesată și nu îl critica. Nu te apuca să-i spui că nu este momentul potrivit, nu vei primi decât împotriviri. Pune-i întrebări, află ce îi place la persoana iubită. Invit-o la tine acasă. Poți să îi mai scoți pe amândoi în oraș. Așa vei avea mai mult control, dar nu exagera: lasă-le și timp să fie singuri. Poartă-te frumos. Se întâmplă rar ca aceste relații să țină dar – cine știe? – poate ai de a face chiar cu viitoarea ta noră.

Învață-l bunele maniere în iubire

Ție și soțului vă rămâne datoria să îl învățați bunele maniere în dragoste. Dacă este băiat, trebuie să știe că nu își poate trata prietena ca pe un camarad cu care să facă glume deocheate sau în fața căruia să râgâie bărbătește. Ea va fi impresionată dacă el va face gesturi „cavalerești”, cum ar fi să-i deschidă ușa sau să îi dăruiască o floare ori o ciocolată.

Ajută-l să fie realist

Normal că îți vine ca fetei tale, dacă s-a îndrăgostit, să îi spui „să nu prind că faci una ori alta”, dar ai grijă să nu îi dai idei. Fructul interzis este uneori mult mai dulce. Este bine să discuți despre ce înseamnă cu adevărat iubirea între o fată și un băiat. Dacă lași educația pe seama televizorului sau calculatorului, tânărul /a ar putea vedea o astfel de relație doar ca pe ceva fizic sau ar putea avea o imagine prea idealizată, dată de filmele romantice pe care le-a văzut. Ai putea, discret, să îl mai domolești un pic. Dacă o ia mai ușor, nu va fi dezamăgit, ca atunci când s-ar putea implica până peste cap într-o relație care nu va dura. E greu cu adolescenții, dar, cu mult tact, s-ar putea să ai și un pic de succes.

Sursa foto: 123rf.com