Cu ocazia Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură 2015, ediţia a XXII-a, ce se va desfășura în perioada18 – 22 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, Asociaţia Curtea Veche organizează la standul Dacia o serie de ateliere de lectură interactive pentru copii.

Activitățile dedicate copiilor cu vârste între 7 și 14 ani vor fi susținute de Smaranda Nicolau (actriță și pedagog teatral) și au drept inspirație două titluri cunoscute din literatura franceză ce fac parte din colecția de repovestiri ”Cărțile copilăriei. Pornind de la tehnici din educația teatrală, copiii vor învăța să-și folosească în mod activ imaginația pentru a descoperi în detaliu lumea poveștilor, pentru a se împrieteni cu personajele din cărți și, cel mai important, pentru a descoperi ceva nou despre ei înșiși prin aventura lecturii.

Încurajarea lecturii în rândul copiilor

Organizate cu sprijinul Dacia, acestea vin ca o continuare a Festivalului de lectură pentru copii NARATIV care a avut loc în Librăria Cărtureşti Verona la finalul lunii septembrie şi a cărui misiune este încurajarea lecturii de plăcere în rândul copiilor. « În acest an sărbătorim 10 ani de parteneriat Dacia și Gaudeamus. De 10 ani, prin prezența noastră la Gaudeamus, încurajăm și susținem literatura de calitate și cea mai bună surde idei noi, lectura. Având în vedere că o mare parte din bunele obiceiuri se capătă în copilărie, în acest an punem un accent deosebit pe încurajarea cititului în rândul celor mici. Astfel, împreună cu Asociația Curtea Veche vom organiza la standul Dacia mai multe ateliere de lectură cu ajutorul cărora îi vom introduce pe copii în lumea minunată a cărților lui Alexandre Dumas și Victor Hugo, încercând să le insuflăm plăcerea cititului » declară Anca Oreviceanu, director de comunicare Dacia.

Programul atelierelor de lectură organizate de Asociația Curtea Veche în cadrul Gaudeamus este următorul:

  • Miercuri, 18 noiembrie 13:00 14:00 – atelier de lectură pe baza volumului ”Cei trei muschetari”
  • Joi, 19 noiembrie 11:00 12:00 – atelier de lectură pe baza volumului ”Cei trei muschetari” 14:00 15:00 – atelier de lectură pe baza volumului ”Cocoşatul de la Notre Dame” Volumele apărute la Curtea Veche Publishing în colecția de repovestiri ”Cărțile copilăriei ce stau la baza activităților vor fi oferite gratuit participanților de către reprezentanții Dacia.

Participare gratuită în limita locurilor disponibile

  • Participarea este gratuită în limita a 15 locuri disponibile pentru fiecare atelier și se realizează în baza unei înscrieri prealabile din partea părinților la adresa de e-mail [email protected] și a unei confirmări din partea organizatorilor. Totodată, evenimentul are și o componentă caritabilă prin strângerea de fonduri online pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și cutii de donații amplasate la standul Curtea Veche Publishing unde vor avea loc evenimente și oferte speciale. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei” prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate.

Sursa foto: Asociația Curtea Veche