Folosind regula numită ”37 %”, cercetătorii ajung la o concluzie care poate să nu placă multora: cea mai bună vârstă la care să te căsătorești este 26 de ani. Jurnalistul Brian Christian și omul de știință Tom Griffiths, autorii cărții ”Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decision” au găsit o regulă prin care îți poți da seama când anume ai suficiente informații pentru a lua cea mai bună decizie.

Cea mai bună vârstă la care să te căsătorești, explicată științific

Regula de 37 % este teoria care expune faptul că ai nevoie să cunoști opțiunile valabile într-o anumită perioadă limitată de timp. Dacă știi prea puțin, nu poți lua o decizie în cunoștință de cauză, dar dacă aștepți prea mult, șansele pot să scadă. Așa că autorii cărții au ajuns la concluzia că ar trebui să treci în revistă 37 % dintre opțiunile valabile pentru a putea lua cea mai bună decizie. Iar acest lucru se poate aplica în diverse domenii: atunci când îți cauți de lucru, un apartament sau un partener de viață etc.

În procesul de selecție, vei aduna suficientă informație pentru a lua o decizie corectă după ce vei trece în revistă 37 % dintre opțiunile valabile, adică aproximativ o treime dintre ele. Dacă prelungești timpul pentru a lua o decizie, nu vei face decât să cunoști alte opțiuni care nu te vor mulțumi. Atunci când cunoști o treime din opțiuni, ești în cea mai bună poziție pentru a lua cea mai bună decizie.

Vrei să te căsătorești? Află 13 adevăruri dure despre căsătorie!

Nu te grăbi, dar nici nu aștepta nici prea mult

Așa că oamenii de știință au aplicat această teorie pentru a afla cea mai buna vârstă la care să te căsătorești. Au luat în considerare că perioada în care cei mai mulți oameni își caută un partener de viață este 18-40 de ani. Deci, dacă se aplică principiul de 37 %, cea mai bună vârstă la care să te căsătorești este 26 de ani. Dacă te-ai căsători înainte de această vârstă, ai putea rata parteneri cu care te-ai potrivi mai bine și pe care i-ai fi cunoscut mai târziu. Dacă amâni prea mult timp data căsătoriei, opțiunile bune încep să se diminueze și riști să rămâi singur.

Bineînțeles, viața este mai mult decât un algortim și există și excepții. Poți întâlni persoana ideală mai devreme sau poate dura mult mai mult. Totuși, pentru cei mai mulți dintre noi, acest algoritm de a afla cea mai buna vârstă la care să te căsătorești s-ar putea să funcționeze.

Citește și care este părerea psihologului despre cazul în care tu ai vrea să te căsătorești, dar prietenul tău nu

Sursa foto: 123rf.com