Vasele nu se spală singure. Mâncarea nu apare ca din minune pe masă. Cineva trebuie să facă treaba aceasta zi de zi. Este o muncă reptitivă și plictisitoare, dar face parte din viața trăită în comun. Iar cele mai multe momente petrecute cu partenerul de viață vor fi constituite din această parte mai plictisitoare, dar importantă a timpului vostru.

Greșeala numărul unu atunci când îți alegi partenerul de viață

Este o greșeală comună să uiți de această parte plicticoasă a traiului în comun atunci când te îndrăgostești și când îți alegi partenerul de viață. Dar așa va arăta 99 % din timpul petrecut împreună. La un momentdat, nu va arăta chiar sexy și nici tu nu vei fi cea mai frumoasă, după o noapte de nesomn, pentru că ai alăptat bebelușul.

Dar ce vă va ține atunci împreună?

Ce te face să îți dorești să împarți și momentele mai plicticoase cu partenerul de viață? Ar trebui să existe și iubire sinceră, prietenie și camaraderie între voi. Ar fi bine să fiți atenți și chiar politicoșii unul cu celălalt. De multe ori, păstrăm politețea pentru străini, iar cu partenerul de viață ne permitem orice. A-i spune lucruri pline de ură și răutăcioase nu este cel mai bun mod de a păstra relația.

Cum trebuie să fie partenerul de viață

Trebuie să fii un om pe care el să se poată baza la nevoie și la fel trebuie să fie și el. De asemenea, ar trebui să renunțați amândoi la așteptările nerealiste. E bine să deschizi ochii larg înainte de a vă căsători. Are defecte pe care nu le tolerezi pe termen lung? Nu face pasul. Nu se va schimba. Dacă, totuși, ai ales să fii lângă el, ar fi bine să-i îngădui micile defecte și să nu te cerți cu el din orice.

Gândește-te că veți trece împreună prin necazuri, prin situații limită. Nimeni nu e scutit de ele. Este partenerul tău unul de încredere care nu te va lăsa la greu? Se poate spune același lucru și despre tine? Chiar și o viață plicticoasă are problemele ei, pe care va fi nevoie să le rezolvați. Căsnicia este un jug la care trag amândoi. Dacă unul trage mai mult decât celălalt, obosește. Bineînțeles, vor fi momente când unul e mai puternic, iar altul mai slab. Dar ar fi bine ca acestea să alterneze.

De ce să ții cont înainte de a te mărita

Înainte să iei hotărârea de a te mărita lasă să treacă timpul și să-ți vezi partenerul cum acționează în situații limită. Poate faceți pană în mijlocul unei șosele pustii. Poate moare cineva drag și trebuie să-ți fie alături. Poate treceți peste o boală mai dificilă. Nu sunt situații de dorit, dar toate acestea se pot întâmpla pe parcursul vieții. Nimeni nu e scutit de necazuri. Și atunci se pune întrebarea dacă tu și partenerul tău de viață sunteți suficient de puternici emoțional pentru a trece prin acestea împreună. Sau necazurile vă vor despărți?

Cum trebuie să fii ca să atragi bărbatul potrivit

Dacă nu ești o persoană puternică și altruistă, este foarte greu să găsești un partener care să aibă el aceste calități. De obicei, un bărbat echilibrat emoțional va alege o femeie care să-i semene. Nu visa într-un salvator, care să te ajute să te schimbi în bine. Ar fi mai bine să-ți rezolvi problemele emoționale, dacă există, înainte de a intra într-o relație. La rândul tău, nu te lega de un om care este dependent de tine și care așteaptă ca tu să-i rezolvi problemele. Îl poți ajuta ca amică, dar nu este cazul să ai o relație cu el.

Întreabă-te dacă partenerul de viață ales este cel pe care te poți baza în necazuri, dacă ar putea avea grijă de tine dacă te îmbolnăvești. Fii și tu gata să-i oferi tot suportul atunci când va fi cazul. O relație pe termen lung se bazează pe devotament, prietenie, amabilitate și echilibru emoțional, iar nu pe romantism, sex și senzația de îndrăgostire.

Citește și:

Cum îți alegi un partner, dacă ai deja copii

7 semne că nu ești cu partenerul potrivit

Sursa foto: 123rf.com