Nu îi răspunde la fel

În caz că ţi se confirmă bănuiala că soacra vrea să vă despartă, atunci e clar că ai parte de război. Cel mai la îndemână este să-i răspunzi cu aceeași monedă: să ţipi, să o ignori, să-i faci zile fripte sau să o pârăști soţului. Dar asta este ceea ce urmărește ea. Bărbatul tău este și fiul ei și foarte rar se va alia cu tine împotriva ei.

Vezi și părţile ei bune

Totodată, știi că într-un conflict amândouă taberele poartă o parte din vină, chiar dacă una mai puţin și alta mai mult. Încearcă să înţelegi și punctul ei de vedere. Poate uneori îţi dă niște sfaturi bune pe care le poţi folosi. Nu te grăbi să le respingi pentru că vin de la ea sau pentru că tonul ei nu a fost cel mai drăguţ cu putinţă. Aceasta va adânci conflictul dintre voi. În schimb, dacă o vei aprecia, relaţia voastră s-ar putea îmbunătăţi. Comunică sincer cu ea, spune-i și ce te deranjează pe tine, dar cu foarte mult tact. Uneori, conflictul vine chiar din mici neînțelegeri. Atunci, niciuna dintre voi nu știe ce gândește cealaltă, ci doar are niște păreri preconcepute despre cum ar trebui să fie lucrurile. Dacă le discutați, puteți ajunge la o concluzie comună.

Fă-ţi soţul fericit

Oricum, scopul tău este să-ţi păstrezi căsnicia, iar dacă soţului tău îi este bine cu tine nu va lua seama la criticile pe care ţi le aduce soacra și nici nu se va gândi să plece. Fă din casă o oază de liniște. Arată-i că îl iubești și că ești fericită cu el. Cea mai bună armă este să nu îi cânţi în strună. Chiar dacă este foarte greu, încearcă să-ţi păstrezi calmul și să îţi vezi nestingherită de treburile tale. Ia ca pe o glumă răutăţile ei și fii întotdeauna drăguţă cu soacra. Asta o va lăsa fără cuvinte. În cele mai multe cazuri, cu așa un „tratament” se va îmbuna și ea. Dacă împărtășiţi greutăţile în această perioadă, cuplul vostru se va întări.