Nu e un secret pentru nimeni că aflarea veștii că a fost înșelată scade brusc încrederea în sine însăși a unei femei. Ajunge să se compare cu rivala și ajunge la concluzia că el a ales-o pentru că este mai bună, mai frumoasă.

Femeia înșelată simte furie și neputința de a schimba situația. Dacă treci prin așa ceva, te-ai putea gândi că făcând același lucru ca el, te vei simți răzbunată și l-ai face să sufere. Și nu ai fi singura: un studiu realizat de psihologii de la Universitatea din Missouri arată că 35 % dintre respondenți au folosit sexul din răzbunare ca armă după ce au fost înșelați sau părăsiți.

Soluție reală atunci când ai fost înșelată

Psihoterapeutul Tedy Creștin ar sfătui o femeie aflată în această situație ”să conștientizeze că dorința ei este să-l facă și pe el să sufere așa cum suferă ea, dar nu realizează că asta nu-i va aduce cu adevărat mulțumirea. Acest război distruge și șansele rămase de a continua relația. Ar fi util poata schimba mediul o perioada, se calmeze și se detașeze puțin de faptele petrecute la cald, eventual fie în compania unor persoane care țin cu adevarat la ea și cu care discute despre ce s-a întâmplat”. Ca argument împotriva ”sexului din răzbunare” este și riscul contractării unor boli venerice. În plus, poți ajunge în brațele unui alt partener nepotrivit, iar regretul de după aceea va fi mai mare. Deci, chiar dacă te poți simți mai bine pe moment, în timp, ți-ai putea da seama că ai făcut o mare greșeală.

Sursa foto: 123rf.com